Švedai atskleidė, kad Lisa Holm nebuvo išžaginta

Jokio seksualinio smurto požymių nėra. Auka nebuvo išžaginta. Tokią žinią pranešė Švedijos policijos pareigūnai, tiriantys Lisos Holm nužudymo bylą. Pagrindinis įtariamasis šioje byloje išlieka 35 metų lietuvis Nerijus Bilevičius. Švedijos pareigūnai šią savaitę lankėsi Lietuvoje ir vėl surengė N.Bilevičiaus žmonos ir brolio apklausą.

17-metės švedės L.Holm nužudymo mįslė lieka neįminta.
17-metės švedės L.Holm nužudymo mįslė lieka neįminta.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2015, 4:38 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 1:06 AM

Anot liudininkų, iš namo po apklausos jaunesnysis brolis Bilevičius išėjo labai suirzęs. Į tėvynę grįžę lietuviai neigia prisidėję prie nusikaltimo ir tikina, kad N.Bilevičius jaunos švedės nežudė. Po nužudymo Švedijoje sulaikyti buvo visi trys lietuviai, tačiau vėliau dviem iš jų buvo leista grįžti į Lietuvą – areštinėje liko tik N.Bilevičius.

Šaltiniai prokuratūroje švedų žiniasklaidai taip pat atskleidė, kad L.Holm mirties priežastis yra uždusimas.

Ekspertai pabrėžia, kad tai – ne galutinė išvada. Vadinasi, auka prieš mirtį galėjo būti mušama ar kitaip kankinama, o galiausiai užduso. Pareigūnai neatskleidžia, ar L.Holm užduso pati ar dėl užpuoliko veiksmų.

„Dar reikia kelių savaičių, kad galėčiau patekti kaltinimus Bilevičiui. Nepasakyčiau, kad trūksta įrodymų, tiesiog dar neapibendrinome visos medžiagos. Byloje labai daug duomenų. Taip pat ir N.Bilevičiaus advokatei reikia daugiau laiko, kad susipažintų su medžiaga. Visiems reikia daugiau laiko“, – neseniai kalbėjo bylą tiriantis prokuroras Larsas Goeranas Wennerholmas.

Prieš pusantro mėnesio gavę skrodimo rezultatus, švedai sakė, kad įtarimai N.Bilevičiui stiprėja. Tačiau lietuvis esą pateikė savo versiją, kaip jo DNR pėdsakai atsirado ant L.Holm daiktų. Švedų prokurorai priekaištauja, kad pirmomis merginos dingimo dienomis pareigūnai įrodymus rinko neprofesionaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.