Šiaulių teisme – atleisto oro uosto vadovo raudos

Vidurvasarį Šiaulių oro uosto direktoriaus kėdės netekęs 55 metų Romas Mikšys nusprendė bylinėtis su darboviete.

R.Mikšys tikino nesuvokiantis, kodėl atleistas iš pareigų.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Mikšys tikino nesuvokiantis, kodėl atleistas iš pareigų.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Mikšys tikino nesuvokiantis, kodėl atleistas iš pareigų.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Mikšys tikino nesuvokiantis, kodėl atleistas iš pareigų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintaras Šiuparys

Oct 21, 2015, 3:37 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 4:31 PM

Savivaldybei pavaldžiai įmonei beveik dešimtmetį vadovavęs kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą su civiliniu ieškiniu, kuriame reikalauja sugrąžinti į darbą ir išmokėti atlyginimą už priverstines pravaikštas.

R.Mikšys dievagojosi nesuprantantis, kodėl buvo atleistas, pareiškė, kad Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Eduardo Bivainio sprendimą laiminę politikai neva buvo suklaidinti.

R.Mikšys savo poziciją pagrindė jam palankiomis publikacijomis spaudoje ir miesto mero Artūro Visocko pasirašytu raštu, kuriame Šiaulių oro uosto įmonė įvardijama kaip perspektyvi ir gerai valdoma. Spalio pradžioje oro uostui buvo suteiktas tarptautinis statusas, o tai atleistasis įvardijo kaip vieną savo nuopelnų.

Todėl šiaulietis ir nusprendė, kad buvo atleistas neteisėtai. Teisme savo poziciją išsakęs R.Mikšys piktinosi, kad tarybos nariai prieš balsuodami jo net neišklausė.

Iš pareigų atšaukto R.Mikšio pretenzijos buvo nesuprantamos atsakovams. Mat įstatymas leidžia atšaukti įmonės vadovą nenurodant jokių tokio sprendimo motyvų.

Niekiniais įvardinti ir priekaištai, kad tarybos nariai balsavo neišklausę ilgamečio įmonės vadovo. R.Mikšiui buvo primintas prieš tai Savivaldybėje vykęs posėdis, kuriame jis viešai prisipažino – į nuostolius įklimpusios bendrovės vizijos įvardinti negali.

Nusistebėta R.Mikšio skundais, kad Tarybos nariai balsavo jo neišklausę. Mat Savivaldybės įmonės vadovas turėjo pats pareikšti norą kalbėti per posėdį – pagal reglamentą jis privalėjo iš anksto užsiregistruoti.

Atsakovams atstovavusios teisininkės ne mažiau stebėjosi, kad R.Mikšys savąją poziciją grindžia spaudos publikacijomis, o šiose – net ne šį vadovą atšaukusio E.Bivainio išsakyta nuomonė.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius E.Bivainis sakė nesuprantantis buvusio pavaldinio priekaištų dėl neva neteisėto atleidimo – R.Mikšys iš pareigų liepos 15-ąją atšauktas pagal galiojančius teisės aktus.

Bylą išnagrinėjęs teismas sprendimą skelbs lapkričio 6-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.