N.Bilevičius oficialiai kaltinamas 17-metės švedės nužudymu

Oficialūs kaltinimai nužudžius 17-metę Lisą Holm. Tai išgirdo 35 metų lietuvis Nerijus Bilevičius. Švedų tyrėjai surinko labai detalius duomenis, kurie leido apkaltinti lietuvį itin kraupiu nusikaltimu.

N.Bilevičiui bus pateikti oficialūs kaltinimai arba jis bus išteisintas.
N.Bilevičiui bus pateikti oficialūs kaltinimai arba jis bus išteisintas.
N.Bilevičiui bus pateikti oficialūs kaltinimai arba jis bus išteisintas.
N.Bilevičiui bus pateikti oficialūs kaltinimai arba jis bus išteisintas.
N.Bilevičiui bus pateikti oficialūs kaltinimai, arba jis bus išteisintas.
N.Bilevičiui bus pateikti oficialūs kaltinimai, arba jis bus išteisintas.
Švediją sukrėtė jaunos švedės L.Holm nužudymas.
Švediją sukrėtė jaunos švedės L.Holm nužudymas.
Švediją sukrėtė jaunos švedės L.Holm nužudymas.
Švediją sukrėtė jaunos švedės L.Holm nužudymas.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

Oct 23, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 8:20 AM

Prokurorai paviešino, kad 17 metų L.Holm buvo nužudyta pakariant. Iš pradžių teigta, kad nebuvo seksualinio motyvo, tačiau atskleisti duomenys rodo ką kita.

Manoma, kad prieš tai ją norėta išprievartauti. Mergina buvo pakarta viename pastate, tada pernešta į daržinę. Ten ir buvo rastas jos lavonas. 

Nėra jokių įrodymų, kad kaltinamasis anksčiau bendraudavo su Lisa. Kitą trečiadienį prasidės N.Bilevičiaus teismas.

Kai pareigūnai per apklausą parodė Lisos nuotrauką Nerijui, jis neigė, kad buvo kada nors su ja susitikęs. „Niekada. Aš esu visiškai tikras, kad niekada nemačiau jos“, – sakė Nerijus. Tokios versijos jis laikėsi nuo pat pirmųjų apklausos dienų.

Buvo išrengta

Penktadienį Švedija užgniaužusi kvapą stebėjo, kuria linkme bus nuspręstas lietuvio N.Bilevičiaus likimas.

Švedijos Skaraborgo miesto teisme 12 val. Lietuvos laiku surengta spaudos konferencija. Jos metu prokuroras Larsas Göranas Wennerholmas paskelbė, kad 35 m. lietuvis oficialiai kaltinimas švedės L.Holm nužudymu.

Jokio kito įtariamojo teisėsaugos akiratyje nėra. 

Tyrėjai pranešė, kad merginos kūnas buvo paslėptas mažoje įrankių spintoje. Kaip pabrėžė teisėsaugininkai, L.Holm įkišti į tokią mažą spintą galėjo tik stiprus vyras.

Mergina buvo pasmaugta virve, kuri buvo rasta ant jos kaklo. L.Holm burna buvo užklijuota. 

Kaip skelbia portalas „Aftonbladet“, merginos kūnas buvo apnuogintas. Jos megztinis buvo užraitotas, taip pat numautos kelnės ir apatiniai.

Įtariama, kad merginą norėta išprievartauti, nes toje vietoje, kur ji buvo pakarta, rasta spermos. Spermos rasta ir ant merginos kūno, taip pat džinsuose, kelnaitėse.

Išsidavė keistu elgesiu

Lisos kūnas buvo paslėptas ten, kur policija neketino ieškoti. Pasak L.Wennerholmo, daržinės nebuvo tarp pagrindinių apieškomų objektų.

N.Bilevičius įtarimą sukėlė birželio 12 dieną. Prie Lisos ieškančių žmonių grupės priėjo N.Bilevičius su broliu.

Jie pasakė, kad apžiūrėjo daržinę, todėl ten nebereikia ieškoti. Tai pasirodė įtartina, todėl gyventojai susisiekė su policija.

Paskelbta, kad N.Bilevičius prašė savo brolio meluoti apie jo alibi. Esą nužudymo vakarą nuo 18 val. jis buvo namuose. Jaunesnis brolis su tuo sutiko.

Paaiškėjo ir tai, kad dieną prieš nužudymą, birželio 6-ąją, vieną bėgiojančią moterį užkalbino N.Bilevičius. Jis klausė kelio.

Ji norėjo parodyti kelią telefonu, tačiau lietuvis viliojo moterį į automobilį, kad parodytų koordinates paprastame žemėlapyje. Nujausdama kažką negero moteris nesutiko. Vėliau paaiškėjo, kad kelio klausęs vyras – tas pats lietuvis. Moteris teigė jį atpažinusi.

Įvykis sukrėtė visą Švediją

L.Holm dingo birželio 7-osios vakarą. 18.23 val. mergina paskambino tėvui ir pasakė važiuojanti namo, tačiau į juos jau niekada negrįžo.

Tą pačią dieną merginos mopedas buvo rastas už parduotuvės. Ant jo rankenos kabojo krepšys su visais jos daiktais, o į užvedimo spynelę buvo įkištas raktelis.

Dalimis išardytas L.Holm mobilusis telefonas vėliau buvo rastas išmestas žolėse už kelių šimtų metrų nuo parduotuvės.

Po penkių dienų, birželio 12 dieną, jos smarkiai sudarkytas kūnas buvo rastas netoliese esančiame ūkyje. Tą pačią dieną sulaikyti trys įtariamieji – N.Bilevičius, jo 31 metų brolis ir 34 metų N.Bilevičiaus žmona Irina.

Pagrindiniu įtariamuoju tapo N.Bilevičius.

Po savaitės I.Bilevičienė buvo išleista iš areštinės. Moteris grįžo į Lietuvą. Iš areštinės paleistas taip pat pasielgė ir N.Bilevičiaus brolis Aivaras. Rugsėjį Švedijos tyrėjai buvo atvykę į Lietuvą. Po šio vizito abiem lietuviams įtarimai buvo panaikinti.

Sudėliojo ramaus žmogaus paveikslą

Ekspertai pateikė ir išsamią N.Bilevičiaus charakteristiką. Anksčiau nebaustas, nevartojantis narkotikų ir alkoholio, stabilios socialinės ir materialinės padėties. Stabilus ir psichikos atžvilgiu. 

Paprastai kalbant – švarus. Toks paveikslas susidėliojo pateiktoje lietuvio asmenybės charakteristikoje. 

Jokių neigiamo elgesio pavyzdžių, nieko panašaus į monstrišką, agresyvią ar impulsyvią asmenybę. Augdamas niekam nekėlė problemų.

Nuo 2010 m. kartu su žmona ir jaunesniu broliu gyveno Švedijoje. Visi trys atvyko uždarbiauti. Su savo tėvais palaiko puikius ryšius, nuolat susiskambina ir dukart per metus aplanko.

Darbdavio Arne Jonssono pateikta charakteristika:

Darbdavys pasakojo, kad kaltinamasis pas jį dirbo pustrečių metų. Vadino jį darbščiu, punktualiu, kruopščiu ir labai gabiu. 

„Jis davė daug konstruktyvių pasiūlymų, darbas su juo buvo sklandus“, – pasakojo A.Jonssonas. 

Darbdavys su kaltinamuoju netgi tapo gerais draugais. Švedas susidraugavo ir su N.Bilevičiaus žmona, broliu.

Darbdavys sakė nepastebėjęs jokios agresijos ar polinkio į smurtą. Kaltinamasis visada buvo ramus ir linkęs padėti, su visais aplinkiniais elgėsi draugiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.