Prokuroras pasiūlė bausmę Šviniui už Enriko Daktaro pagrobimą

Kauno mafijos šulo Henriko Daktaro 32 metų sūnaus Enriko Daktaro pagrobimo byloje netrukus bus padėtas taškas. Kauno apylinkės teisme antradienį proceso dalyviai sakė baigiamąsias kalbas.

Enriko Daktaro (nuotr.) pagrobimo byla juda link pabaigos – antradienį Kauno apylinkės teisme sakomos baigiamosios kalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Enriko Daktaro (nuotr.) pagrobimo byla juda link pabaigos – antradienį Kauno apylinkės teisme sakomos baigiamosios kalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Enriko Daktaro pagrobimo byla, kurioje kaltinamas Tauragės verslininkas A.Pukelis-Švinius (nuotr.), juda link pabaigos – antradienį Kauno apylinkės teisme sakomos baigiamosios kalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Enriko Daktaro pagrobimo byla, kurioje kaltinamas Tauragės verslininkas A.Pukelis-Švinius (nuotr.), juda link pabaigos – antradienį Kauno apylinkės teisme sakomos baigiamosios kalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys

Nov 3, 2015, 7:34 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 3:09 AM

Prieštaringai vertinamą Tauragės verslininką 46 metų Arūną Pukelį, pravarde Švinius, prokuroras Egidijus Palaima už E.Daktaro pagrobimą ir sumušimą pasiūlė įkalinti 2 metams ir 8 mėnesiams.

Tiesa, antradienį posėdis iš pradžių pakrypo kiek netikėta linkme. E.Daktaras pagrobimo metu buvo prarado telefoną. Bankrutuojanti bendrovė „Koluna“, kuriai priklausė telefonas, A.Pukeliui pateikė 926 eurų civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo.

Šios bendrovės atstovai antradienį pareiškė nušalinimą baudžiamąją bylą nagrinėjančiam teisėjui Virginijui Kalkauskui, nes nuosprendis, priimtas neišklausius civilinio ieškovo baigiamosios kalbos, esą būtų neteisėtas.

„Kolunoje“ anksčiau dirbo ir E.Daktaras. Antradienį teisme jis nepasirodė. 

Teisėjas V.Kalkauskas atmetė prašymą dėl nušalinimo.

A.Pukelis teismo proceso metu prisipažino vežiojęs E.Daktarą bagažinėje, bet kategoriškai neigė prieš jį smurtavęs. Švinius neįsivaizduoja, kas galėjo Henytės sūnui nuskelti keturis dantis ir sulaužyti ranką.

Pats E.Daktaras, kuris buvo sudaužytas nuo galvos iki kojų, tvirtino pretenzijų niekam neturintis ir nesijaučiantis buvęs pagrobtas.

Tai – vienas svarbiausių Šviniaus gynybos argumentų: argi galėjo įvykti pagrobimas, jei E.Daktaras pats to nepripažįsta?

„A.Pukelis nusikaltimo nepadarė. E.Daktaras pabrėžė, jog pretenzijų jam neturi. Koks skirtumas tada, kaip jie važiavo – bagažinėje ar ant stogo“, – Šviniaus advokatas Nerijus Strazdas prašė jo klientą išteisinti, priminęs, jog E.Daktaras Kauno „Žalgirio“ arenoje elgėsi chuliganiškai A.Pukelio žmonos Vestinos Milkintaitės atžvilgiu, kaip ir per incidentą viename Vilniaus barų, dėl kurio jis šiuo metu yra teisiamas. 

Prokuroras E.Palaima tvirtino, jog A.Pukelio kaltę įrodo prie pagrobimo vietos, Kauno centre esančio naktinio klubo „Mojo Lounge“nufilmuota medžiaga, Šviniaus mobiliojo telefono signalai, liudijantys, jog jis nuvežė E.Daktarą bagažinėje į Kauno apylinkes. 

„A.Pukelis tvirtina, jog E.Daktaras nesipriešindamas įlipo į bagažinę, bet joje rastas nukentėjusiojo kraujas. Argi galėjo būti kalba, jog auka įlipo savo noru?“, – stebėjosi Šviniaus argumentais prokuroras E.Palaima. 

E.Daktaro advokatas Gintaras Dabkevičius tvirtino, jog A.Pukelis elgėsi chuliganiškai ir atkreipė dėmesį, jog per pastaruosius 10 metų dėl panašių nusikaltimų Švinius yra teisiamas jau penktą kartą: „Už ankstesnius nusikaltimus jam vis skiriamos baudos, bet akivaizdu, jog jis nepasimoko, todėl dabar vertėtų skirti realią laisvės atėmimo bausmę“. 

A.Pukelis nusprendė pamokyti E.Daktarą po to, kai pastarasis įsivėlė į konfliktą su V.Milkintaite.

2014 metų lapkričio 15osios vakarą „Žalgirio“ arenoje pasibaigus dainininkės Džordanos Butkutės koncertui V.Milkintaitė su savo motina ir trimis pusseserėmis patraukusi rūbinės link susidūrė su E.Daktaru.

Šis atrodė neblaivus, elgėsi agresyviai, plūdosi su apsaugininkais. E.Daktaras, iš drabužinės nusekęs V.Milkintaitę, nežinojo, kad bendrauja su nusikaltėlių pasaulyje autoritetą turinčio A.Pukelio sutuoktine.

Išvydęs patrauklią tamsiaplaukę, H.Daktaro sūnus nusekė paskui ją iki laiptų ir ėmė kabinėtis: „Graži š...na, gal nuimti nuo jos plauką?“

„Išėjus į lauką E.Daktaras toliau kabinėjosi, jo akys buvo paklaikusios. Jis užtvėrė mums kelią, grasino, trypė kojomis. Kai pasakiau, jog nenoriu su juo bendrauti, Enrikas įniršęs ėmė šaukti, jog aš nežinanti, su kuo kalbu, apliejo mane “CocaCola“, užsipuolė ir mano pusseserę Liną Stroputę.

Apipylęs mane, jis pasakė: „Dabar žinosi, kas aš esu“, – prisiminė V.Milkintaitė.

Kai E.Daktaras galiausiai pasišalino, susinervinusi V.Milkintaitė paskambino savo vyrui ir verkdama išklojo, kaip su ja buvo pasielgta.

Švinius nedelsdamas atvyko į Kauną išsiaiškinti santykių su E.Daktaru. Po konflikto E.Daktaro draugas Andrius Jonaitis, buvęs kartu su juo arenoje, paskambino R.Stroputei ir atsiprašė dėl savo bičiulio veiksmų.

Tačiau A.Pukeliui jau buvo užviręs kraujas. Kauno centre jis vaikščiojo per klubus, kol viename jų, V.Putvinskio gatvėje veikiančiame „Mojo Lounge“, surado E.Daktarą.

Vaizdo kameros užfiksavo, kaip abu vyrai padavė vienas kitam ranką ir nuėjo prie automobilio „MercedesBenz“, kuriuo buvo atvykęs Švinius.

Paskui juos sekė dar aštuoni vyrai – kai kurie iš jų buvo A.Pukelio pažįstami. Kas vyko toliau, nebuvo nufilmuota, tačiau pats Švinius prisipažino, jog sučiupo E.Daktarą už diržo ir įkėlė jį į bagažinę.

A.Pukelio bendrininkų nustatyti nepavyko.

Pagrobėjai nuvežė E.Daktarą į pakaunės Ringaudų miestelio apylinkes ir tęsė egzekuciją.

E.Daktaras buvo išvadintas „pyderu“ ir sulaukė smūgių krušos.

Medicinos ekspertai suskaičiavo, jog jam kumščiais ir kojomis suduota mažiausiai trylika kartų.

E.Daktarui buvo sulaužyta ranka, nuskelti dantys, sudaužyta galva, lūpos, kakta. Po to jis buvo paliktas plyname lauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.