Vilniuje policininkas peršovė benamį

Vilniaus policijos pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą ir peršovė benamį, pranešė policijos departamentas. Tačiau iš policijos išplatintos informacijos neįmanoma suprasti, kodėl ginklas buvo panaudotas.

Vilniuje policininkas peršovė benamį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje policininkas peršovė benamį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Nov 15, 2015, 6:19 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:16 AM

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, dar šeštadienį apie 15 val. 30 min. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai, gavę iškvietimą ir vykdydami tarnybines pareigas, nuvyko į Pylimo gatvę, esančią Vilniuje.

Nugriauti skirtame kioske buvo rasti trys gyvenamosios vietos neturintys asmenys. Vienas pareigūnų iškvietimo metu panaudojo tarnybinį ginklą ir sužeidė vieną asmenį.

Policijos departamento prie VRM Imuniteto valdyba ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius aiškinasi įvykio aplinkybes. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policijos departamento atstovai teigia, kad daugiau informacijos bus pateikta pirmadienį, jei „tik bus susidomėjimas“.

Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas sekmadienio vakarą lrytas.lt sakė kol kas nenorintis komentuoti įvykio, kadangi jo aplinkybės dar nėra iki galo aiškios.

„Ten yra tokių dalykų, kuriuos dar reikia aiškintis. Dirba tyrėjai. Pirmadienį bus baigtos pirminės apklausos, gal bus aiškiau. Nenoriu trukdyti tyrimui savo komentarais, nes pats iki galo ne viską žinau. Galiu pasakyti tiek, kad tas peršautas žmogus yra gyvas, vaikšto. Aš pats jį mačiau, tikrai gyvas“, – sakė K.Lančinskas.

Pasak Vilniaus policijos viršininko, pareigūno kulka benamiui pataikė į koją.

Lrytas.lt duomenimis, sujudimas Vilniaus policijoje dėl šio incidento kilo tik sekmadienio rytą, kai į ligoninę apie 9 val. iš to paties kiosko Pylimo g. buvo atvežtas 1984 m. gimęs benamis Aivaras G. Medikai vyrui diagnozavo šautinę pėdos žaizdą ir pėdos kaulo lūžį. Kulka benamio pėdą perėjo kiaurai.

Peršautas vyras medikams iš pradžių sakė, kad jam į koją šovė nepažįstami asmenys, o vėliau paaiškino, kad dar šeštadienį Pylimo g. jį peršovė policijos pareigūnas. Tiesa, pats Aivaras G. tvirtino, kad sužalotas buvo apie 18 val. (policijos teigimu, patruliai į kioską Pylimo g. buvo nuvykę apie 15 val. 30 min.). 

Medikai apie peršautą asmenį informavo Vilniaus apskrities VPK, buvo pradėtas tyrimas. 

Suteikus pagalbą, peršautas vyras išleistas gydytis ambulatoriškai.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite savo pastebėjimais ar vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.