Graikijos krepšinio sirgalius nuteistas Klaipėdoje po pergalės

Graikijos krepšinio sirgaliui atsirūgo mėgiamos komandos AEK pergalė prieš Klaipėdos „Neptūną“ komandą – prigėręs lietuviško alaus vaikinas prisidarė nemalonumų, atsidūrė areštinėje ir po poros dienų buvo nuteistas.

Po mylimos komandos pergalės Klaipėdoje E.Seftelis dvi dienas praleido areštinėje ir buvo nuteistas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Po mylimos komandos pergalės Klaipėdoje E.Seftelis dvi dienas praleido areštinėje ir buvo nuteistas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2015-11-16 16:12, atnaujinta 2017-10-04 05:08

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismas 22 metų Evangelos Sefteliui skyrė 677 eurų baudą.

Po nuosprendžio paskelbimo Graikijos pilietis išgirdo gerą žinią – Klaipėdoje jo laukia draugas, su kuriuo kartu jie pasieks namus. E.Seftelis teturėjo tik dešimt eurų ir nė vieno pažįstamo mūsų šalyje. Savo ginamuoju ne tik teisme, bet ir po jo pasirūpino advokatas Edvardas Staponkus.

Atkaklios „Neptūno“ ir AEK rungtynės uostamiesčio „Švyturio“ arenoje vyko trečiadienį. Susitikimą 80:86 laimėjo graikai.

Paremti saviškių į Klaipėdą buvo atvykę maždaug pusantro šimto Graikijos krepšinio aistruolių. Per rungtynes iki pusės išsirengę aistruoliai tiesiog šėlo, o po pergalės išsiskirstė po barus.

E.Seftelis su draugais atsidūrė Danės krantinėje esančiame naktiniame bare.

Kaltinamajame akte teigiama, kad apie pusę antros nakties suveikė neveikiančio pirmajame aukšte esančio baro „Katpėdėlė“ saugos signalizacija.

Paaiškėjo, kad įkaušęs graikų aistruolis, linksminęsis antrame aukšte įsikūrusiame bare, sugebėjo perlipti uždaryto baro dviejų metrų aukščio metalines grotas ir bandė rastu raktu atrakinti seifą. Tuo metu jis ir buvo nutvertas. Seife laikyti 200 eurų liko savo vietoje.

Vaikinas nugabentas į Klaipėdos policijos areštinę, kur praleido dvi paras. Po įvykio jam buvo nustatytas 1,29 promilių girtumas.

Kiti sirgaliai naktį į ketvirtadienį autobusu išvažiavo į Varšuvą, o iš čia lėktuvu parskrido į Graikiją. Jie išsivežė ir Lietuvoje likusio draugo lagaminą su iš anksto nusipirktais, bet taip ir nepanaudotais bilietais kelionei atgal.

„Nieko aš nenorėjau paimti, pinigų man nereikėjo, pats turėjau. Tiesiog buvau girtas ir kvailas. Dar niekada nieko panašaus man nebuvo nutikę. Tai tiesiog kvailystė, dėl kurios atsiprašau ir labai gailiuosi, tiesiog nežinau, kaip reikės artimiesiems į akis pažiūrėti“, – teisme gerokai sutrikęs kalbėjo E.Seftelis.

Jis studijuoja Pirėjaus universitete skaitmenines sistemas, gyvena su tėvais, niekada nebuvo teistas. Krepšinis – jo aistra.

Graikas buvo kaltinamas pasikėsinimu pagrobti svetimą turtą.

Prokuroras Simonas Genys paprašė vaikinui skirti 40 MGL (1506 eurų) baudą. Jis tikisi, kad nuteistas vaikinas perduos žinią savo bičiuliams sirgaliams Graikijoje, jog Lietuvoje taip elgtis nevalia.

Gynėjas E.Staponkus prašė skirti švelnesnę bausmę – laisvės apribojimą trims mėnesiams. Tokią bausmę nuteistasis galėtų atlikti savoje šalyje.

Baudžiamoji byla išnagrinėta supaprastinto proceso tvarka, todėl bausmė trečdaliu sumažėjo. Piniginę sumą sumažino ir dvi už grotų praleistos dienos.

E.Staponkus prieš nuosprendį paskambino Graikijos ambasadai Lietuvoje. Jam rūpėjo, ką turi daryti Graikijos pilietis su dešimčia eurų kišenėje.

Gynėjas sužinojo, kad Klaipėdoje E.Seftelio laukia draugas, su kuriuo jis pasieks namus.

E.Staponkus nuvežė savo ginamąjį į policijos komisariatą, kur liko jo asmeniniai daiktai, o paskui – į susitikimą su draugu ir palinkėjo sėkmingos kelionės namo.

Nuteistas graikų sirgalius sakė, kad tai buvo pirma jo kelionė į Lietuvą: „įvyko kas įvyko, pats esu kaltas, bet Lietuvoje man patiko, dar kartą čia atvažiuosiu, noriu pamatyti Kauną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.