Biržų rajone užsibarikadavęs vyras žadėjo susisprogdinti

2015 m. lapkričio 18 d. 20:02
Andrius Vaitkevičius, Virginija Petrauskienė
Visos Biržų rajono specialiosios tarnybos trečiadienio vakarą buvo sukeltos ant kojų gavus pranešimą, kad vyras užsibarikadavo name bei grasina atsukti dujas ir susisprogdinti. Policijai vyrą pavyko neutralizuoti ir sulaikyti.
Daugiau nuotraukų (1)
Drama Biržų r., Širvenos seniūnijoje, Geidžiūnų kaime prasidėjo šiek tiek prieš 20 val. Policijai gavus pranešimą, kad viename name užsibarikavo vyras, kuris grasina sprogimu, į įvykio vietą nuskubėjo policijos patruliai.
Jie patvirtino, kad vyras grasina atsukti dujas. Todėl į įvykio vietą iškviesti ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai.
Policija su vyriškiu pradėjo derybas.
Lrytas.lt duomenimis, rajono specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlė vietos gyventojas A.P. (gim. 1964 m.). Jo žmona su trimis vaikais gyvena Anglijoje, o jis pats, pasak kaimo gyventojų, pastaruoju metu nemažai gėrė.
Trečiadienio vakarą vyriškio kaimynė jį sutiko nešantį buitinį dujų balioną. Vyriškai pasakė, kad nusprendė susisprogdinti. Ir nuėjęs į namus užsibarikadavo.
Biržų r. policijos komisariato viršininkas Marius Jablonskas lrytas.lt patvirtino, kad toks incidentas buvo. Tačiau policijai pavyko vyriškį neutralizuoti. Pareigūnai išlaužė duris ir, įsiveržę į namą, vyrą sulaikė.
„Jis buvo neblaivus. Perduotas medikų apžiūrai. Jei medikai nuspręs, kad gydytojų pagalbos jam nereikia, vyriškis bus uždarytas į areštinę 48 valandoms. Dėl įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – trečiadienio vakarą lrytas.lt sakė Biržų r. policijos komisariato viršininkas.
Ketvirtadienį iš ryto Policijos departamentas pranešė, kad vyras į namus buvo parsinešęs net du dujų balionus.
Kaip rašoma policijos pranešime, ketvirtadienį 19 val. 27 min. gautas pranešimas, kad Biržų r., Geidžiūnų kaime, 51-erių metų vyras grasina susisprogdinti, padegęs dujų balioną.
Įvykio vietoje nustatyta, kad tą pačią dieną apie 18 val. vyras iš garažo į savo namus atsinešė du dujų balionus ir, vieną iš jų atsukęs, kad po kambarį pasklistų dujos, savo kaimynų akivaizdoje grasino viską susprogdinti. Tokiais veiksmais vyriškis sukėlė realų pavojų aplinkinių gyventojų sveikatai ir gyvybei.
Vyras, atvykus policijos pareigūnams, užsirakino namuose.
Su ugniagesių pagalba buvo patekta į namo vidų ir, panaudojus spec. priemones, vyras sulaikytas.
Neblaivus (1,82 prom. alkoholio) įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.
grasinimasBiržų rajonasPolicija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.