STT tebekrečia Šiaulių ligoninę – sulaikė dar vieną įtariamąjį

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje išsikerojusius korupcinius nusikaltimus tirti ėmę ir spalio pabaigoje tris jos vadovus: ligoninės generalinį direktorių Petrą Simavičių, strateginio valdymo direktorę Aušrelę Šalkauskienę ir infrastruktūros direktorių Vygentą Jocių – sulaikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai nemažina apsukų.

Tyrimą dėl korupcijos Respublikinėje Šiaulių ligoninėje pradėję STT pareigūnai įtarimus jau pareiškė dešimčiai asmenų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Tyrimą dėl korupcijos Respublikinėje Šiaulių ligoninėje pradėję STT pareigūnai įtarimus jau pareiškė dešimčiai asmenų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-11-25 15:20, atnaujinta 2017-10-02 21:24

Tęsdami tyrimą dėl plačiai paplitusios korupcijos Respublikinėje Šiaulių ligoninėje STT pareigūnai sulaikė ir įtarimus dėl piktnaudžiavimo pareiškė ir ligoninės Medicinos technikos aprūpinimo ir priežiūros skyriaus direktoriui Pauliui Jarmalavičiui.

Po šio sulaikymo prabilta apie tai, kad naudos iš ligoninėje vykdytų koropcinių nusikaltimų galėjo turėti ne tik šios ligoninės vadovybė, bet ir kai kurių vadovų artimieji.

Šiuo metu pareigūnų turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš įmonių, kurios dalyvavo Šiaulių ligoninės skelbtuose viešuosiuose pirkimuose, ligoninės generalinis direktorius P.Simavičius kaip neteisėtą atlyginimą galėjo gauti brangios medicininės įrangos, kuri buvo sumontuota direktorius šeimos nariui priklausančioje privačioje medicinos klinikoje.

Tikėtina, kad ši įranga nukeliavo į privatų P.Simavičiaus dukters Linos Simavičiūtės kabinetą Kaune.

STT pareigūnai taip pat atliko kratas keliose Klaipėdos ir Kauno įmonėse.

Pareigūnų akiratyje atsidūrė kelios medicininę įrangą Respublikinei Šiaulių ligoninei teikusios įmonės, kurios lengvai laimėdavo tokios įrangos tiekimo konkursus.

Iš viso šiame didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl įkorupcinių veikų įtarimai jau yra pareikšti dešimčiai asmenų.

P.Simavičiui pareiškti įtarimai dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, A.Šalkauskienei ir V.Jociui – dėl piktnaudžiavimo tarnyba. P.Simavičiui skirtas 25 tūkstančių eurų užstatas, A.Šalkauskienei – 7 tūkstančių 500 eurų, V.Jociui – 5 tūkstančių eurų užstatas.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento ir Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.