Teisė Marijos ir Alberto Milinių šmeižikus

Trims Neringos Venckienės gerbėjams, šmeižusiems ir įžeidinėjusiems Mariją bei Albertą Milinius, skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės, o kitus išgelbėjo senatis.

Teisė Marijos ir Alberto Milinių šmeižikus.<br>D.Umbraso nuotr.
Teisė Marijos ir Alberto Milinių šmeižikus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 10, 2015, 9:27 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 7:19 AM

Ne kartą už įžeidžiamus komentarus jau teisti ir baudas mokėję bėglės N.Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo jos brolio Drąsiaus Kedžio gerbėjai pradeda atgailauti tik patys sėdę į teisiamųjų suolą, rašo „Lietuvos rytas“.

Tada jie puola aiškinti, kad iš viso nemoka dirbti kompiuteriu, arba teisinasi: „Kažkas kitas rašė, ne aš, o jei ir rašiau, nenorėjau nieko įžeisti, tik reiškiau savo nuomonę.“

Taip kalbėjo ir Ričardas Šaraninas, Saulius Urbanavičius, Eglė Skučienė, Nijolė Vonžodienė, Danutė Budrevičienė ir Danutė Tilvikienė, kurių baudžiamąją bylą išnagrinėjo Kauno apylinkės teismas.

Milinių sūnų Vaidą Milinį komentaruose vadinę pedofilu, gėjumi, įžeidinėję jo tėvus, o advokatu dabar dirbantį buvusį N.Venckienės viršininką A.Milinį apkaltinę nusikalstamais ryšiais su Kauno Agurkinių gaujos lyderiu Sauliumi Velečka interneto komentatoriai vakar išgirdo nuosprendį.

R.Šaraninui ir E.Skučienei pasisekė. Nors jų komentarai akivaizdžiai prasilenkė su teisybe, nuspręsta, kad jų padarytai nusikalstamai veikai yra suėjusi senatis, todėl bylos jų atžvilgiu nutrauktos. Teismas taip pat nutarė nebausti D.Budrevičienės, kuri buvo kaltinama įžeidimu.

Prieš dešimt metų už melagingos informacijos pateikimą siekiant įsigyti dokumentą 1000 litų baudą gavęs S.Urbanavičius buvo pripažintas kaltu dėl dviejų šmeižikiškų komentarų, kuriuos parašė 2012 metų birželio 7 ir 2013 metų sausio 23 dienomis.

Už abu komentarus vyras nubaustas po metus laisvės atėmimo, o bausmes subendrinus jam skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė.

Vis dėlto tris vaikus auginančiam vyrui už grotų sėsti neteks. Jam skirtos bausmės vykdymas atidėtas metams. Per šį laiką jis negalės išvykti iš miesto, kuriame gyvena, be jo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Teismas įpareigojo S.Urbanavičių atsiprašyti apšmeižtų Milinių. Savo atsiprašymą jis turi paskelbti viešai.

Atsiprašyti Milinių turės ir N.Vonžodienė bei D.Tilvikienė. Pirmajai teismas skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę dėl komentaro, kuriame ji ragino susidoroti su Milinių šeima, o antroji nuteista šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme už paskleistą šmeižtą.

Nei pensininkė N.Vonžodienė, nei pradinės mokyklos bibliotekoje dirbanti D.Tilvikienė anksčiau teistos nebuvo, tad joms bausmės vykdymas atidėtas atitinkamai metams ir šešiems mėnesiams bei apribotas išvykimas iš gyvenamosios vietos.

Nukentėjusiais byloje pripažintų Milinių pareikštus civilinius ieškinius teismas paliko nenagrinėtus. Susimokėti turės vienintelė D.Tilvikienė. Iš jos M.Milinienei priteista 500 eurų neturtinei žalai atlyginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.