Įsisiautėjęs savižudis Vilniuje žiauriai suspardė GMP medikę

Nusižudyti bandęs vyras sekmadienio vakarą Vilniuje žiauriai suspardė jį gelbėjusią medikę. Moteris patyrė sunkių sužalojimų, tirti incidentą ėmėsi policija.

Įsisiautėjęs savižudis Vilniuje žiauriai suspardė greitosios pagalbos medikę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Įsisiautėjęs savižudis Vilniuje žiauriai suspardė greitosios pagalbos medikę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-10 19:03, atnaujinta 2017-06-11 11:56

Sekmadienį apie 17 val. Vilniaus specialiosios tarnybos gavo pranešimą, kad ant viaduko Laisvės pr. ir Architektų g. sankryžoje stovi nusižudyti norintis vyras. Pirmieji nurodytu adresu atskubėjo policijos patruliai. Jiems pavyko vyriškį sučiupti ir parversti ant žemės.

Iki atvykstant greitosios pagalbos medikams pareigūnai neramų vyrą laikę prispaudę, kad jis neištrūktų.

Atvykus greitosios pagalbos medikams paaiškėjo, kad vyriškis yra susižalojęs, supjaustytos jo rankos. Todėl 53-ejų metų vyras buvo nuvežtas į ligoninę Lazdynuose. Čia buvo susiūtos žaizdos. Tuo tarpu vyras tapo šiek tiek ramesnis.

Pavyko išsivaduoti iš diržų

Vyriškiui suteikus pagalbą, buvo iškviesta greitosios pagalbos medikų brigada, kad nuvežtų jį į psichiatrijos kliniką Naujojoje Vilnioje. Atvykusią brigada sudarė dvi moterys ir vyras vairuotojas.

Kadangi tokie pacientai gali būti sunkiai prognozuojami, medikai vyriškį diržais pririšo prie neštuvų ir išvežė į Naująją Vilnią.

Pakeliui į ligoninę vyras pradėjo blaškytis, jam pavyko išsivaduoti iš diržų, kuriais buvo pririštas. Geležinkelio g. greitosios pagalbos automobilis buvo priverstas sustoti. Per priekines duris išlipusi medikė nubėgo prie galinių savo automobilių durelių ir jas atidarė. Siautėti pradėjęs pacientas jai iš karto du kartus spyrė į krūtinę.

Kol automobilį apibėgo vairuotojas, į Naująją Vilnią vežtas vyras kelis kartus spėjo medikei įspirti į galvą, ši prarado sąmonę.

Atgal į ligoninę vežė kolegę

Vyriškiui pradėjus siautėti, medikai nuspaudė pavojaus mygtuką. Policijos patruliai į įvykio vietą atskubėjo per kelias minutes. Tačiau to užteko, kad pacientas suspardytų medikę ir nusiplėštų visus tvarsčius, išsitrauktų siūlus. Jį sutramdžius vėl teko važiuoti į Lazdynų ligoninę, kad žaizdos būtų siuvamos iš naujo.

Tik šį kartą vyriškį į ligoninę pristatė pareigūnai, o medikai ten pat skubėjo nuvežti savo žiauriai sumuštą kolegę. Prognozuojama, kad moters gydymas gali užtrukti.

Tuo tarpu siautėjusiam savižudžiui antrą kartą suteikus pagalbą, į Naująją Vilnią jį išvežė stiprių medikų vyrų brigada, lydima policijos pareigūnų. Šį kartą vyriškis į psichiatrijos kliniką pristatytas be incidentų.

Neatmetama, kad siautėjusio vyriškio elgesį galėjo lemti po ilgo gėrimo ištikęs baltosios karštinės priepuolis.

Įvykis tiriamas.

Agresyvių pacientų smurtas prieš greitosios pagalbos medikus nėra toks jau retas reiškinys. Pastarąjį kartą nuo smurtautojų Vilniaus greitosios pagalbos medikai rimčiau nukentėjo gruodžio pabaigoje. Tąkart agresyvus 14-metis greitosios pagalbos automobilio vairuotojui, gynusiam savo kolegę, sulaužė koją.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalykite vaizdais ar savo pastebėjimais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.