Psichiatrai ištyrė dviejų pensininkių nužudymu įtariamą studentą

Utenos psichiatrai baigė tirti dviejų pensininkių nužudymu įtariamo 25 metų kauniečio Karolio Neoro būklę.

Laukiama ekspertų išvadų, ar V.Urmonienės (nuotr.) ir N.Vaškevičienės nužudymu įtariamas kaunietis K.Neoras yra pakaltinamas.<br>Nuotr. iš šeimos archyvo.
Laukiama ekspertų išvadų, ar V.Urmonienės (nuotr.) ir N.Vaškevičienės nužudymu įtariamas kaunietis K.Neoras yra pakaltinamas.<br>Nuotr. iš šeimos archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 4:56 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 12:25 AM

Buvęs Vytauto Didžiojo universiteto teisės studentas iš psichiatrijos įstaigos sugrąžintas į Kauno tardymo izoliatorių.

Teisėsaugos pareigūnai ir aukų artimieji nekantriai laukia medikų išvadų, ar jaunuolis yra pakaltinamas.

Psichiatrai kol kas neatskleidžia, ar K.Neoras galėtų stoti prieš teismą. Šiuo metu jie rašo išvadas, kurias pateiks pareigūnams.

Vienos nužudytųjų, 86 metų Valerijos Urmonienės dukterėčia viliasi, jog išvados bus parengtos artimiausiomis dienomis.

Giminaitė įsitikinusi, kad kruopščiai suplanuotais nusikaltimais įtariamas K.Neoras suvokė savo veiksmus, todėl turėtų būti teisiamas.

Kriminalistai iki šiol nerado 2015 metų sausio pabaigoje dingusių kauniečių, garsios sovietmečio laikų prekybinkės V.Urmonienės ir 63 metų Nijolės Vaškevičienės kūnų.

Tačiau ir neaptikus kūnų, bylą būtų galima perduoti į teismą – naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, įkalčių prieš K.Neorą surinkta pakankamai.

K.Neoras buvo šių moterų kaimynas. N.Vaškevičienė gyveno Kauno Kalniečių rajone, toje pačioje daugiabučio laiptinėje, kaip ir studentas.

Sovietinių laikų prekybininkė, ilgametė prekybos organizacijų vadovė V.Urmonienė turėjo sodo namelį pakaunės Laumėnų kaime. Gretimą sklypą sodininkų bendrijoje buvo įsigijusi ir K.Neoro šeima.

Įtariama, jog vaikinas nužudė abi pensininkes, siekdamas pasipelnyti.

Iš V.Urmonienės buto Kauno centre dingo didelis kiekis aukso papuošalų, jai priklausiusio nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentai.

Policijos kriminalistus sudomino pokalbių išklotinės, įrodančios, jog V.Urmonienės dingimo išvakarėse K.Neoras su ja bendravo telefonu, taip pat – pensininkės vonioje aptikti kraujo pėdsakai, jos svetainėje rastas laikraštis, ant kurio buvo užrašytas šio jaunuolio telefono numeris.

Vienišos moterys greičiausiai pačios įsileido žudiką – įsilaužimo ar grumtynių pėdsakų jų būstuose neaptikta. K.Neoras savo kaltę neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.