Nauja N. Bilevičiaus gynybos versija prajuokino Švediją

Kalėti iki gyvos galvos už septyniolikametės švedės Lisos Holm nužudymą nuteistas 36 metų lietuvis Nerijus Bilevičius sukurpė naują gynybos versiją. Ji jau spėjo prajuokinti Švediją.

L.Holm žudikas N.Bilevičius griebėsi šiaudo.
L.Holm žudikas N.Bilevičius griebėsi šiaudo.
N.Bilevičius griebėsi šiaudo.
N.Bilevičius griebėsi šiaudo.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 8, 2016, 9:00 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 9:54 AM

Dviejų Švedijos teismų kaltu dėl pernai birželį įvykdytos žmogžudystės pripažintas N.Bilevičius pakeitė ne tik advokatą, bet ir gynybos taktiką.

Anksčiau teigęs, kad išvis nematė L.Holm, dabar jis ėmė aiškinti turėjęs kontaktų su šia mergina. Tiesa, jau po jos mirties.

N.Bilevičiaus ir jo naujasis advokatas Bjornas Hurtigas Apeliacinio teismo nuosprendį apskundė Aukščiausiajam teismui. Skunde teigiama, kad lietuvis lietė mirusią L.Holm.

Esą jis negyvą 17-metę aptiko kabančią daržinėje, kurioje mergina galėjo pasikarti pati, ir pabandė išimti kūną iš kilpos. „Tai paaiškina, kodėl ant L.Holm drabužių atsirado N.Bilevičiaus DNR“, – aiškino B.Hurtigas.

Pasak advokato, traukiant merginą žemyn netyčia nusimovė jos kelnės ir apatinės kelnaitės, todėl N.Bilevičiaus DNR buvo rasta ir ant L.Holm drabužių vidinių pusių.

„Anksčiau jam buvo nemalonu apie tai kalbėti.

Be to, visų žvilgsniai iš karto būtų nukreipti į mano klientą – jis būtų tapęs pagrindiniu įtariamuoju“, – atsakė advokatas, paklaustas, kodėl N.Bilevičius anksčiau tylėjo apie tai, kad pirmas rado negyvą L.Holm.

Nauja N.Bilevičiaus ir jo advokato versija jau sulaukė pašaipų Švedijoje.

Žiniasklaida ir tyrimą atlikę pareigūnai ironizuoja, kad turbūt prieš nusižudymą L.Holm išmėtė savo daiktus, sulaužė telefoną ir tyčia pritaškė N.Bilevičiaus spermos bei kraujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.