Į lovą – ir su įdukra

Dar neseniai Ukmergės rajono gyventojas redakcijoms siuntė graudžius laiškus ir maldavo pagalbos 5 vaikus auginančiai savo šeimai. Bet paaiškėjo, kad apie mylimus vaikus suokęs vyras vieną jų lytiškai prievartavo.

Jau ilgiau nei metus Rimantas S. gyvena Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Jis buvo suimtas praėjusių metų sausį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Jau ilgiau nei metus Rimantas S. gyvena Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Jis buvo suimtas praėjusių metų sausį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 9, 2016, 4:00 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:21 AM

Ukmergės rajone gyvenantis daugiavaikės šeimos tėvas atsidūrė už grotų.

Už nepilnametės įdukros prievartavimą 39 metų Rimantui S. Vilniaus apygardos teismas skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Prieš keletą metų Rimantas S. kartu su sutuoktine įvairioms redakcijoms siuntinėjo laiškus ir prašė visuomenės paremti vien iš pašalpų gyvenančią daugiavaikę šeimą.

Po teismo nuosprendžio savo nepilnametei įdukrai Rimantas S. turės sumokėti 5 tūkstančius eurų. Tokia suma teismas įvertino mergaitės patirtą moralinę žalą.

Kol sutuoktiniai prašė visuomenės pagalbos, Rimantas S. nuolatinio darbo neturėjo. Vieną ranką sunkiai valdantis ir trečią neįgalumo grupę turintis vyras versdavosi iš atsitiktinių uždarbių.

Daugiavaikė šeima neturėjo nuolatinio būsto, todėl keliaudavo iš vieno Ukmergės rajono kaimo į kitą ir ieškodavo, kur pigiai apsistoti. Apie savo namus svajojusi šeima per žiniasklaidos priemones prašė, kad jai kas nors padovanotų nors nedidelį namą.

Jau ilgiau nei metus Rimantas S. gyvena Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Jis buvo suimtas praėjusių metų sausį.

Pareigūnai nustatė, jog pasinaudodamas bejėgiška įdukros būkle vyras ją prievartavo 2014–2015 metais.

Duodamas parodymus teisme Rimantas S. toliau aiškino, kad rūpinosi šeima, visus vaikus mylėjo vienodai ir nė vieno jų neišskirdavo.

Vyras tikino, jog pasiskųsti dėl prievartos įdukrą primokė žmona.

Teismas nepilnametei skyrė psichiatrijos-psichologijos ekspertizę. Jos išvadose teigiama, kad mergaitė neturi padidėjusio polinkio fantazuoti.

Šias išvadas įvertinęs teismas nusprendė, kad nėra pagrindo netikėti mergaitės parodymais. Nors tiesioginių nusikaltimo liudininkų nebuvo, teismas vadovavosi su nukentėjusiąja bendravusių asmenų parodymais.

Teismas nustatė, kad šiuos nusikaltimus Rimantas S. padarė tyčia, ir neįžvelgė aplinkybių, dėl kurių jam reikėtų skirti švelnesnę bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.