Įklimpusio kriminalisto atgaila įtikino ir prokurorą

Avarijoje du žmones sužalojęs policijos pareigūnas 45 metų Andrius Ančiulis, panašu, išvengs įkalinimo. Šiauliečio atgaila įtikino ir nukentėjusiuosius, ir valstybės kaltintoją.

Girtas kraupią avariją padaręs A.Ančiulis kaltę pripažino visiškai.<br>G.Šiupario nuotr,
Girtas kraupią avariją padaręs A.Ančiulis kaltę pripažino visiškai.<br>G.Šiupario nuotr,
Girtas kraupią avariją padaręs A.Ančiulis kaltę pripažino visiškai.<br>G.Šiupario nuotr,
Girtas kraupią avariją padaręs A.Ančiulis kaltę pripažino visiškai.<br>G.Šiupario nuotr,
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 4:34 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 5:31 AM

Trečiadienį vykusiame teismo posėdyje prokuroras pasiūlė nutraukti A.Ančiuliui baudžiamąjį persekiojimą ir atleisti jį nuo atsakomybės. Valstybės kaltintojas pasiūlė taikyti švelnesnę bausmę – 3 metus atimti teisę vairuoti.

Atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pasiūlyta, nes A.Ančiulis susitaikė su avarijoje nukentėjusiais žmonėmis ir pasirašė susitarimą, kuriame įsipareigojo atlyginti patirtą turtinę ir neturtinę žalą.

Po avarijos iš tarnybos atleistas kriminalistas pats prašė kuo greičiau išnagrinėti bylą, nes nori išvykti dirbti į užsienį. Pradėjęs dirbti jis galėtų greičiau atlyginti padarytus nuostolius.

A.Ančiulis avariją sukėlė pernai rugsėjo 10-osios vakarą. Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus Antrojo poskyrio tyrėjo vairuojamas vienatūris „Opel Zafira“ įsirėžė į Bačiūnų gatvėje esančią autobusų stotelę.

Smūgio būta baisaus – autobusų stotelę sumaitojusį ir įstrigusį vienatūrį ištraukė ugniagesiai. Per avariją ypač smarkiai nukentėjo autobuso laukęs 58 metų Alvydas Ribokas – vyriškį dėl daugybinių sužalojimų ištiko koma.

Antra autobuso laukusi keleivė 51 metų Asta Šileikienė nukentėjo kiek mažiau – moteriai buvo sulaužyta koja.

25 metus policijoje dirbęs A.Ančiulis avariją padarė ne tarnybos metu, bet išsyk neteko darbo – policijos vadovybė sprendimą jį atleido po kelių dienų.

Kriminalistas po avarijos atsisakė patikros alkoholio matuokliu, todėl po avarijos iš jo buvo paimtas kraujo mėginys. Jis parodė, kad policininkas buvo smarkiai apgirtęs – kraujyje rasta 2,41 promilės alkoholio. Tai laikoma vidutiniu girtumu.

Apsaugininku įsidarbinęs A.Ančiulis kaltę pripažino visiškai. Teisiamajam grėsė įkalinimas iki 6 metų.

Apie priimtą sprendimą Šiaulių apylinkės teismas skelbs kovo 25-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.