„Alnos“ vadovui – įtarimai dėl piknaudžiavimo tarnyba

M.Dūdos teigimu, T.Milaknis nepripažįsta savo kaltės.

Informacinių technologijų (IT) sprendimų įmonės „Alna“ vadovas Tomas Milaknis įtariamas bendrininkavimu piktnaudžiaujant tarnyba byloje dėl galbūt neskaidrių pirkimų „Sodroje“.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Informacinių technologijų (IT) sprendimų įmonės „Alna“ vadovas Tomas Milaknis įtariamas bendrininkavimu piktnaudžiaujant tarnyba byloje dėl galbūt neskaidrių pirkimų „Sodroje“.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 1:24 PM, atnaujinta May 30, 2017, 9:15 PM

„Jis yra įtariamas kaip padėjęs kitiems asmenims piktnaudžiauti tarnyba“, – BNS penktadienį sakė advokatas.

Pasak jo, T.Milaknis įtariamas pagal Baudžiamojo kodekso 24 straipsnio šeštą dalį, kuri numato, kad „padėjėjas yra asmuo, padėjęs daryti nusikalstamą veiką duodamas patarimus, nurodymus, teikdamas priemones arba šalindamas kliūtis, saugodamas ar pridengdamas kitus bendrininkus, iš anksto pažadėjęs paslėpti nusikaltėlį, nusikalstamos veikos darymo įrankius ar priemones, šios veikos pėdsakus ar nusikalstamu būdu įgytus daiktus, taip pat asmuo iš anksto pažadėjęs realizuoti iš nusikalstamos veikos įgytus ar pagamintus daiktus“.

M.Dūdos teigimu, T.Milaknis nepripažįsta savo kaltės.

„Pripažinti čia nėra net ką, nes kol kas nelabai aišku, kur yra problema. „Alna“ visą laiką laikėsi skaidrios veiksmų politikos, skaidriai veikė ir visuose viešuosiuose pirkimuose dalyvavo skaidriai ir nepažeisdama įstatymų“, – sakė advokatas.

Jo teigimu, baudžiamajame procese Lietuvoje pasitaiko situacijų, kai ikiteisminio tyrimo pareigūnai kartais neturi galimybės elgtis kitaip, kaip tik pareikšti įtarimus kai kuriems proceso dalyviams.

„Teisėsauga turi patikrinti gautą kažkokią informaciją ir šiuo atveju turbūt yra tokia situacija, kai galimai ne visiškai sąžiningoje konkurencinėje kovoje yra teikiama teisėsaugos institucijoms kažkokia tendencinga informacija“, – kalbėjo M.Dūda.

Anot „Verslo žinių“, paanalizavus „Sodros“ ir kitų įstaigų IT paslaugų pirkimų dokumentus, matyti, kad daugelyje konkursų „Alnos“ grupės įmonės konkuravo su „InnoForce“.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria duomenis, kad vykdant vieną iš viešųjų pirkimų „Sodroje“, neteisėtai buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti konkursą. Taip proteguojant šią įmonę, „Sodra“ įsigijo prekių už gerokai didesnę kainą nei tokias pačias prekes siūlė įsigyti kita konkurse dalyvavusi įmonė. Ji dėl galbūt neteisėtų „Sodros“ darbuotojų ir kitų suinteresuotų asmenų veiksmų atsiėmė savo pasiūlymą, teigia STT.

Šiame tyrime įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba pareikšti „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros vedėjui Dainiui Kumpiui, specialiuoju liudytoju apklaustas direktorius Mindaugas Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.