Kaunietį mafiozą už kruviną išpuolį siūloma įkalinti 7,5 metų

7 metai ir 6 mėnesiai. Tokią laisvės atėmimo bausmę keturis kartus teistam 37 metų kauniečiui Vingaudui Noliui, pravarde Turkelis, pasiūlė skirti prokuroras. V.Nolius yra kaltinamas šūvių serijos serijos paleidimu į policijai žinomą 47 metų Giedrių Taujanskį. Kauno apygardos teisme antradienį tardamas paskutinį žodį, Turkelis prašė jį išteisinti.

Keturis kartus teistą kaunietį V.Nolių siūloma patupdyti į kalėjimą 7 metams ir 6 mėnesiams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keturis kartus teistą kaunietį V.Nolių siūloma patupdyti į kalėjimą 7 metams ir 6 mėnesiams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2016, 11:13 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:49 PM

Ginkluotas užpuolimas Partizanų gatvėje, prie prekybos centro „Iki“ ir visuomeninio transporto stotelės, buvo įvykdytas beveik prieš metus, 2015 metų balandžio 9-ąją. Vidury dienos prie G.Taujanskio ir jo 36 metų draugo Vidmanto Stankevičiaus privažiavo tamsios spalvos automobilis, greičiausiai „Volvo“. Iš mašinos išlipę du kaukėti vyrai rankose turėjo ginklus. Įtariama, kad vienas iš jų buvo Turkelis, o jo bendrininko teisėsaugai nepavyko nustatyti.

G.Taujanskiui septyniais šūviais buvo suvarpytos kojos, o V.Stankevičių, sprunkantį nuo užpuolikų gatve, persekiotojai tyčia partrenkė automobiliu. Mašinos parblokštas vyras dar pajėgė pasiekti šalia esančią „Iki“ parduotuvę. Banditai naudojo dujinį pistoletą IŽ, kurį buvo perdirbę į kovinį ginklą.

Kauno gangsterių šūviai aidėjo gausiai žmonių lankomoje vietoje, vos 15 metrų nuo stotelės, kurioje tuo metu buvo nemažai žmonių. Jiems grėsė didelis pavojus. Iškviestas į nusikaltimo vietą patrulis Ramūnas Baltapūkis automobilio parblokštą G.Taujanskio bičiulį V.Stankevičių rado „Iki“ parduotuvės sandėlyje. Jis atrodė labai išsigandęs.

Po išpuolio G.Taujanskis bandė įtikinti teisėsaugą, jog Turkelis išpuolyje nedalyvavo. Savo kaltę neigė ir V.Nolius.

Manoma, jog Kauno nusikaltėlių gaujoms priskiriami vyrai nenori, kad apie jų nešvarią veiklą ir santykius žinotų policija. Todėl jie nutarė neatskleisti nusikaltimo. G.Taujanskis jau anksčiau buvo patekęs į narkotikų prekybą tiriančių pareigūnų akiratį, o V.Nolius įkliuvo su dideliu kiekiu nelegalių ginklų ir šaudmenų.

Turkelį gina vienas brangiausių Kauno advokatų Ričardas Girdziušas, anksčiau atstovavęs Henrikui Daktarui ir kitiems nusikaltėlių šulams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.