Iš ringo žvaigždės liko tiktai gatvės mušeika

Iš pradžių bušido ringe, o po to televizijos žaidime „Šuolis“ išgarsėjęs kaunietis Remigijus Morkevičius vėl gali stoti prieš teismą. Anksčiau teistas už tai, kad gatvėje nokautavo praeivę, dabar jis įtariamas susidorojęs su turistu iš Londono.

Kovų ringe įgytus įgūdžius R.Morkevičius (kairėje) jau ne pirmą kartą pritaikė susidorodamas gatvėje su praeiviais.<br>T.Bauro nuotr.
Kovų ringe įgytus įgūdžius R.Morkevičius (kairėje) jau ne pirmą kartą pritaikė susidorodamas gatvėje su praeiviais.<br>T.Bauro nuotr.
Televizijos projekte „Šuolis“ kaunietis R.Morkevičius laimėjo pirmąją vietą ir dešimties tūkstančių eurų prizą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Televizijos projekte „Šuolis“ kaunietis R.Morkevičius laimėjo pirmąją vietą ir dešimties tūkstančių eurų prizą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Girtas R.Morkevičius pirmadienio vakarą siautėjo Kauno senamiesčio restorane „Soul“ ir šalia jo.<br>P.Mantauto nuotr.
Girtas R.Morkevičius pirmadienio vakarą siautėjo Kauno senamiesčio restorane „Soul“ ir šalia jo.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Sigita Purytė, Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

2016-04-13 06:52, atnaujinta 2017-05-29 03:52

Daugkartinis bušido ir Tailando bokso turnyrų nugalėtojas, kikboksinkas 33 metų R.Morkevičius pirmadienį vakare siautėjo Kauno senamiestyje esančioje Rotušės aikštėje.

Restorane „Soul“ apsvaigęs nuo didelio kiekio trauktinės „Jägermeister“ ir alaus jis plūdosi, spardė kėdes, baugino personalą. Išėjęs į lauką vyras ėmė puldinėti automobilių vairuotojus, o vieną praeivių – 43 metų anglą – patiesė ant žemės stipriu smūgiu į kaklą.

Sportininkas vėliau „Lietuvos rytui“ tvirtino neprisimenantis, kas vyko restorane ir jo prieigose. Policija jį sulaikė dviem paroms ir iškėlė bylą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Boksininkas bare plūdosi

R.Morkevičius pirmadienio vakarą gerokai išgąsdino Rotušės aikštėje įsikūrusio restorano „Soul“ darbuotojus.

Bušido meistras su savo gyvenimo drauge ir dviem bičiuliais kelias valandas vaišinosi prie lauko staliuko. Šiame būryje buvo ir du mažamečiai vaikai.

Kompanija išgėrė nemažai stiprios trauktinės „Jägermeister“ ir alaus.

Visi elgėsi ramiai, tik R.Morkevičius girtėdamas vis labiau įsisiautėjo – jis garsiai šūkavo, keikėsi, kabinėjosi prie restorano darbuotojų. Atrodė, kad agresija pulsuojantis vyras tuoj paleis į darbą kumščius.

Išeidamas iš „Soul“ R.Morkevičius jau buvo smarkiai apgirtęs. Vyras su draugais ilgai ieškojo kišenėse banknotų, kol atsiskaitė už vaišes, – kompanija iš viso praūžė 70 eurų.

„Jūs neįsivaizduojate, kaip jis atrodo girtas“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo audringo vakarėlio liudininkai.

Išėjus R.Morkevičiui ir jo bičiuliams, „Soul“ personalas iškvietė saugos tarnybą Ekskomisarų biurą, nes bijojo eiti į lauką ir įnešti į vidų kėdes bei stalus.

Lauke nevaldė kumščių

R.Morkevičius, atsidūręs Rotušės aikštėje, ėmė dar smarkiau siausti.

Incidentą matė gatve ėję kaunietis Evaldas su drauge.

„Kikboksininkas iš pradžių spardė prie „Soul“ esančias kėdes, o paskui ėmė puldinėti prie automobilių, važiuojančių pro šalį. Šėldamas gatvėje jis pametė batą.

Vieną automobilį sportininkas sustabdė, išvilko į lauką vairuotoją ir parvertė jį ant nugaros.

Staigiai pašokęs tas vyras suspėjo nubėgti iki automobilio ir skubiai nuvažiavo“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Evaldas.

Tuo metu gatvėje pasirodė vidutinio amžiaus turistas iš Londono su palydove lietuve.

R.Morkevičius pribėgo prie anglo iš nugaros ir smogė kumščiu į kaklą. Krauju paplūdęs užsienietis parkrito ant žemės ir neteko sąmonės.

Evaldas puolė gaivinti nukentėjusiojo ir valė servetėlėmis kraują. Maždaug po dviejų minučių užsienietis atsigavo ir skundėsi, kad smūgio būta labai stipraus.

Netrukus atvyko greitoji pagalba ir išvežė nukentėjusįjį į ligoninę.

Pasak Evaldo, nuo R.Morkevičiaus kliuvo ir jo draugei, tačiau nežinia, ar ji rašys policijai pareiškimą.

Nustebino policijos elgesys

Kikboksininkas su savo bičiuliais ketino pasišalinti iš incidento vietos, tačiau Evaldas ir jo draugė iškvietė policiją ir sutrukdė kompanijai išvykti taksi.

„R.Morkevičiaus bičiuliai prašė nekviesti greitosios ir pareigūnų. Jie sakė, kad nežinau, su kuo galiu turėti reikalų, ir net pareiškė, jog man gyvenimas gali būti nemielas, jei netylėsiu“, – prisiminė Evaldas.

Svarbius liudininkus pribloškė policininkų, atvažiavusių į egzekucijos vietą, elgesys.

Pareigūnai išvyko taip ir nepaprašę Evaldo ir jo draugės palikti savo telefono numerių, asmens duomenų.

Evaldas nusprendė nelikti abejingas ir ketina duoti parodymus.

Apie incidentą jis pranešė Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui, nes vėlų vakarą neblaivūs sportininkas ir jo draugė buvo su dviem mažamečiais vaikais.

Evaldas apie sužeistą Didžiosios Britanijos pilietį informavo Lietuvoje įsikūrusius šios šalies diplomatus.

Teismas bus greitas?

Antradienį R.Morkevičius buvo sulaikytas dviem paroms – jam planuojama pareikšti įtarimus dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia iki 2 metų nelaisvės.

Antradienį buvo atliekami procesiniai veiksmai – apklausiami liudininkai, peržiūrimi vaizdo kamerų įrašai.

Pareigūnai apklausė ir nukentėjusį turistą, kuris patyrė sunkią galvos traumą.

Baudžiamąją bylą į teismą ketinama perduoti pagreitinto proceso tvarka. Galbūt tai pavyks padaryti šiomis dienomis.

Sportininko aukų sąrašas ilgėja

* Pasaulio bušido čempionui R.Morkevičiui 2009 metais teismas skyrė 2,6 tūkst. litų (753 eurų) baudą už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Tąsyk R.Morkevičius buvo sulaikytas už tai, kad Maironio gatvėje Kaune su draugu į langus mėtė sniego gniūžtes, išlaužė laiptinės duris ir apgadino kelis automobilius.

* 2013 metų kovo 22 dieną R.Morkevičius Kaune, Vilniaus gatvėje, ėmė kabinėtis prie būrelio moterų, ėjusių pro šalį.

* Iš pažiūros neblaivus R.Morkevičius griebė 20-metei Karinai M. už sėdmenų, o jai atsisukus spyrė į veidą – taip, kaip kovos menų atstovai daro ringe. Kaunietė parkrito ant grindinio ir prarado sąmonę.

* Merginai buvo nustatytas smegenų sukrėtimas, sudaužytas veidas, nosis, sutrenktas sprandas, jai prireikė psichologų pagalbos.

* Sulaikomas R.Morkevičius priešinosi policijos pareigūnams, todėl jie panaudojo elektros šoką.

* Kauno apylinkės teismas boksininkui ir bušido meistrui skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę ir 520 litų (151 euro) baudą. Jis taip pat buvo įpareigotas atlyginti savo aukai 5 tūkst. litų (1448 eurų) neturtinę žalą.

* Sportininkas tikino nenorėjęs žaloti praeivės, tik puikavosi savo sugebėjimais. Tiesa, paskui jis pareiškė, kad gailisi dėl išpuolio, ir žadėjo pasitaisyti.

* 2015 metais R.Morkevičius laimėjo populiarų televizijos projektą „Šuolis“, kuriame dalyvavo kartu su žinomais pramogų pasaulio atstovais. Jam atiteko pagrindinis prizas – 10 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.