Greitį mėgstančiai K.Brazauskienei teks ieškotis vairuotojo

Iš Turnišių išsikraustyti nenorinčiai Kristinai Brazauskienei mėnesiui teks samdyti vairuotoją ir sumokėti į valstybės biudžetą 289 eurus.

K.Brazauskienė visiškai prisipažino dėl padaryto pažeidimo, nors ateiti į teismą neišdrįso.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Brazauskienė visiškai prisipažino dėl padaryto pažeidimo, nors ateiti į teismą neišdrįso.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 28, 2017, 8:17 AM

Tokia nuobauda jai skirta už greičio viršijimą. K.Brazauskienė važiavo 52 kilometrais per valandą greičiau, nei buvo leidžiama.

Kelių eismo taisyklėms K.Brazauskienė nusižengė pernai metų gruodžio 11 dieną, 12 val. 37 min. Kelio Vilnius–Švenčionys–Zarasai 45,88 kilometre jos vairuojamas automobilis „Lexus“ lėkė 102 kilometrų per valandą greičiu, nors toje vietoje leistinas greitis yra tik 50 kilometrų per valandą.

Trečiadienį K.Brazauskienės administracinę bylą išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Algirdo Brazausko našlė į teismą neatvyko. Ji atsiuntė raštą, kuriame teigė, kad visiškai sutinka dėl padaryto pažeidimo, gailisi ir prašo skirti jai švelnesnę negu sankcijoje numatytą nuobaudą.

Neatvykus K.Brazauskienei, administracinę bylą Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Alberta Baltušytė išnagrinėjo savo kabinete ir jau po keliolikos minučių paskelbė nutartį.

Kaip ir prašė K.Brazauskienė, teismas jai skyrė minimalią tokiais atvejais leidžiamą bausmę, tačiau nutartyje pažymėjo, kad moteris jau anksčiau yra bausta už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, o už greičio viršijimą per metus yra bausta ne kartą.

Teismo nutartį per 20 dienų K.Brazauskienė gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui, bet, greičiausiai, ji šia teise nepasinaudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.