Moterų nužudymu įtariamam studentui nepadėjo „dingusi“ atmintis

Teisėsaugos pareigūnus pasiekė Utenos psichiatrų išvados dėl dviejų pensininkių nužudymu įtariamo buvusio teisės studento Karolio Neoro būklės – nustatyta, 25 metų kaunietis yra pakaltinamas. Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Dariaus Žukausko, dvigubos žmogžudystės bylos tyrimas juda link pabaigos, artimiausiu meu ji turėtų būti perduota į teismą.

Kauniečių V.Urmonienės (nuotr.) ir N.Vaškevičienės kūnų policijai dar nepavyksta aptikti. Nustatyta, kad jų nužudymu įtariamas buvęs studentas K.Neoras – pakaltinamas. Jis stos prieš teismą.<br>Šeimos archyvo nuotr.
Kauniečių V.Urmonienės (nuotr.) ir N.Vaškevičienės kūnų policijai dar nepavyksta aptikti. Nustatyta, kad jų nužudymu įtariamas buvęs studentas K.Neoras – pakaltinamas. Jis stos prieš teismą.<br>Šeimos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-22 19:53, atnaujinta 2017-05-28 00:14

Kriminalistai viliasi anksčiau ar vėliau surasti 2015 metų sausio pabaigoje dingusių kauniečių, garsios sovietmečio laikų prekybinkės V.Urmonienės ir vieno Kauno policininko motinos 63 metų Nijolės Vaškevičienės palaikus.

„Nors moterų kūnų iki šiol nepavyko surasti, įrodymų prieš jį surinkta daugiau nei pakankamai“, – naujienų portalui lrytas.lt tvirtino pareigūnai. Vytauto Didžiojo universitete teisę studijavusiam jaunuoliui gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Teismo proceso jis laukia suimtas Kauno tardymo izoliatoriuje.

K.Neoras buvo šių moterų kaimynas. N.Vaškevičienė gyveno Kauno Kalniečių rajone, toje pačioje daugiabučio laiptinėje, kaip ir studentas. Sovietinių laikų prekybininkė, ilgametė prekybos organizacijų vadovė V.Urmonienė turėjo sodo namelį pakaunės Laumėnų kaime. Gretimą sklypą sodininkų bendrijoje buvo įsigijusi ir K.Neoro šeima.

Įtariama, jog vaikinas nužudė abi pensininkes, siekdamas pasipelnyti. Iš V.Urmonienės buto Kauno centre dingo didelis kiekis aukso papuošalų, jai priklausiusio nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentai.

Policijos kriminalistus sudomino pokalbių išklotinės, įrodančios, jog V.Urmonienės dingimo išvakarėse K.Neoras su ja bendravo telefonu, taip pat – Kauno centre esančio pensininkės buto vonioje aptikti kraujo pėdsakai, jos svetainėje rastas laikraštis, ant kurio buvo užrašytas šio jaunuolio telefono numeris.

Vienišos moterys greičiausiai pačios įsileido žudiką – įsilaužimo ar grumtynių pėdsakų jų būstuose neaptikta.

K.Neoras savo kaltę neigia.Tačiau kartais jis imdavo aiškinti nieko neatsimenantis. Manoma, kad tai buvo kruopščiai parengta taktika – vaidinti psichikos ligą ir taip išvengti kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.