Trigubos žmogžudystės byloje liudijo dviejų aukų artimieji

Kauno apygardos teismas ėmė svarstyti šiurpią trigubos žmogžudystės bylą, kurioje kaltinamas 35 metų automobilių meistras Tadas Viselga iš Marijampolės. Įtariama, kad siekdamas praturėti, jis nunuodijo savo tėvą ir dvi drauges.

T.Viselga savo kaltę neigia, tačiau jį klampina teisėsaugos surinkti įrodymai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Viselga savo kaltę neigia, tačiau jį klampina teisėsaugos surinkti įrodymai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2016, 11:46 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:40 AM

Teismo posėdyje buvo apklausti trys liudininkai. Jie davė parodymus, susijusius su T.Viselgos tėvo ir jo draugės 44 metų Zinos B. mirtimi. Šie liudininkai yra tėvo ir Zinos artimieji.

Kito posėdžio metu planuojama apklausti nukentėjusiais pripažintus žmones. Nukentėjusiųjų iš viso yra aštuoni, jie – mirusiųjų artimieji. Dalis jų jau buvo apklausti ankstesniuose posėdžiuose, o T.Viselga parodymus pareiškė duosiantis tik apklausus visus kitus bylos dalyvius.

Nukentėjusieji yra pateikę T.Viselgai civilinius ieškinius dėl žalos atlyginimo. Vidutinis jų dydis – apie 40 tūkst. eurų.

2011 metų gruodį sustojo T.Viselgos tėvo širdis, 2014 metų spalį Marijampolės rajone esančiame tvenkinyje nuskendo 44 metų Zina B., o dar po dviejų mėnesių vonioje negyva rasta 37 metų Galina Z.

Medicinos ekspertai savo pirminiuose tyrimuose smurtinių mirčių neįžvelgė.

Įtariama, kad jaunas vyras žudė, norėdamas pasipelnyti. Per kratą jo bute buvo rasti psichotropiniai vaistai. Nervų sistemą, judesius paralyžiuojančių medikamentų buvo aptikta ir mirusių moterų organizme.

Po tėvo laidotuvių T.Viselgai atiteko pastarojo butas.

Moteris jis stengėsi sužavėti galantiškumu, negailėjo gėlių, vaišių, gražių žodžių. Balsupių kaimo tvenkinyje nuskendusi Zina B. prieš mirtį buvo iš banko paėmusi 5 tūkst. litų (1,45 tūkst. eurų) – įtariama, kad juos pagrobė T.Viselga, atėjęs į paskutinį moters pasimatymą prie šio vandens telkinio.

Netrukus T.Viselga ėmė rėžti sparną aplink Rusijos pilietę Galiną Z., kuri buvo apsigyvenusi Marijampolėje.

2014 metų gruodžio 13 dieną Galina pardavė T.Viselgai savo dviejų kambarių butą Kauno gatvėje už 50 tūkst. litų. Įtariama, kad moteris iš tikrųjų šių pinigų negavo.

Pora ketino kurti bendrą verslą, kalbėjosi apie vedybas. Po sandorio Galina Z. planavo kurį laiką pasilikti būste, kurį ką tik buvo pardavusi. Tačiau gruodžio 14 dieną Galina negyva aptikta vonioje.

Policiją tąsyk iškvietė T.Viselga. Jis tvirtino užėjęs į namus ir radęs draugę mirusią. Vyriškis, kaip ir anksčiau, atrodė prislėgtas sielvarto – įtariama, jog jis tik meistriškai vaidino skausmo apimto žmogaus rolę.

Automobilių meistrui T.Viselgai gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Savo kaltę jis neigia, tačiau juo pradėjo abejoti jaunesnioji sesuo, kiti artimi žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.