Prokuroras teigia, kad pas E. Masiulį rado didelę pinigų sumą

Pas buvusį Liberalų sąjūdžio pirmininką, Seimo narį Eligijų Masiulį buvo rasta 106 tūkst. eurų suma. Įtariama, kad juos jis gavo iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, tai penktadienį atskleidė bylą kuruojantis prokuroras Justas Laucius.

E.Masiulis turi didelių problemų.<br>T.Bauro nuotr.
E.Masiulis turi didelių problemų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 4:50 PM, atnaujinta May 25, 2017, 5:16 PM

„R.Kurlianskis yra kaltinamas sunkiu korupcinio pobūdžio nusikaltimu. Už juos numatyta ilgalaikė ir didelė laisvės atėmimo bausmė.

Yra įtarimų, kad pas gerbiamą Seimo narį E.Masiulį rasta itin didelė pinigų suma, o jo šaltinis yra gerbiamas R.Kurlianskis. Tokie yra įtarimai. Mes matome priežastinį ryšį tarp gerbiamo R.Kurlianskio ir E.Masiulio veiksmų“, – sakė prokuroras J.Laucius.

Prokuroras aiškino, kad vyrui pateikti įtarimai dėl stambaus masto papirkimo ir prekybos poveikiu. Tyrime kalbama apie 106 tūkst. eurų perdavimą E.Masiuliui.

Kiek laiko STT stebėjo? Ar užfiksavo patį pinigų perdavimo veiksmą? Už ką galėjo perduoti? Kokio pobūdžio buvo kyšis? Į šiuos klausimus prokuroras neatsakė.

R.Kurlianskis buvo sulaikytas ketvirtadienį, tiriant duomenis, jog „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdžio vadovui Seimo nariui E.Masiuliui perdavė kyšį.

Tyrimą kontroliuojantys ir jam vadovaujantys Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai priėmė sprendimą kreiptis į Vilniaus miesto apylinkės teismą prašant leidimo trims mėnesiams suimti šį įtariamąjį.Kaip buvo pranešta vakar, ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu pradėjo STT.

Atliekant šį tyrimą ketvirtadienį vyko kratos šio verslo koncerno prezidento ir viceprezidento darbo vietose, Seimo nario E.Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio būstinėje. Prokuratūra praneša, kad kratų metu gauta tyrimui reikšmingų duomenų. Seimo narys E.Masiulis apklaustas specialiuoju liudytoju. 

Ketvirtadienio pavakare Liberalų sąjūdžio lyderis pareiškė atsisakantis partijos pirmininko posto ir Seimo nario mandato, bet teigė sieksiąs įrodyti, kad yra nekaltas. Jį laikinai pakeitė europarlamentaras Antanas Guoga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.