Teismas sugriežtino bausmę R.Lipskiui už šnipinėjimą

[[ge:lrytas:lrytas:816313]]

R.Lipskis kalės penkerius metus.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
R.Lipskis kalės penkerius metus.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 1:29 PM, atnaujinta May 24, 2017, 10:48 AM

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, kuriuo R.Lipskiui skirti treji metai ir trys mėnesiai nelaisvės, pakeistas į penkerius metus laisvės atėmimo.

Generalinė prokuratūra prašė R.Lipskiui skirti aštuonerius metus laisvės atėmimo, nuteistasis siekė išteisinimo.

R.Lipskis kaltintas, kad savo kabinete „Oro navigacijoje“ slapta fotografavo ten buvusius dokumentus ir perdavė šią informaciją Baltarusijos žvalgybos pareigūnui.

Vilniaus apygardos teismas pernai lapkričio 5 dieną paskelbė, kad Lietuvos pilietis Minskui vertingos informacijos neperdavė, o teisėsaugos pareigūnai jį sekė nepagrįstai ilgai, užuot užkirtę kelią nusikaltimui. Anot teismo, tai sudarė sąlygas pasislėpti Baltarusijos žvalgybos pareigūnui Sergejui Kurulenkai, kuriam buvo perduota informacija.

Teisėjas Audrius Cininas tada žurnalistams sakė, kad R.Lipskis „nufotografavo tris segtuvus su Vilniaus oro uosto tam tikrų komunikacijų brėžiniais ir perdavė po trijų dienų Baltarusijos žvalgybos darbuotojui“.

„R.Lipskiui skirta bausmė yra artima minimaliai, nes perduoti dokumentai praktiškai jokios žvalgybinės reikšmės neturi“, – sakė teisėjas.

Dėl šnipinėjimo Baltarusijai Vilniuje taip pat buvo nuteistas buvęs kariuomenės paramedikas Andrejus Ošurkovas. Jo nuosprendis jau yra įsiteisėjęs, nes nebuvo apskųstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.