R. Kurlianskiui – grėsmė už grotų likti ilgiau

Daugiau detalių apie Liberalų sąjūdžio ir koncerno „MG Baltic“ istoriją šią savaitę žadėję pateikti prokurorai kol kas aktyviai renka įrodymus.

R.Kurlianskį prašoma palikti už grotų.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kurlianskį prašoma palikti už grotų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-27 14:10, atnaujinta 2017-05-24 01:37

Kad nekiltų kliūčių tyrimo veiksmams, prokuroras kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydamas pratęsti suėmimą koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Verslininkas buvo suimtas 20 parų, šis terminas baigsis antradienį. R.Kurlianskis kartą jau bandė ištrūkti į laisvę. Jo advokatai suėmimą apskundė Vilniaus apygardos teismui, tačiau skundas buvo atmestas.

Prieš skundo svarstymą prokuroras teismui pateikė naujos informacijos, kad pas R.Kurlianskį rasta Valstybės saugumo departamento (VSD) dokumentų su slaptumo žyme. Juose gali būti valstybės paslapčių.

Paaiškėjo, kad R.Kurlianskį STT pareigūnai pradėjo sekti praėjusių metų rugsėjį. Leidimą klausytis R.Kurlianskio pokalbių bei naudoti kitas priemones Generalinei prokuratūrai davė Anykščių rajono apylinkės teismo teisėja.

Neoficialiai teigiama, kad R.Kurlianskis E.Masiuliui 106 tūkstančius eurų perdavė gegužės 10-ąją, šalia Seimo esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Pinigai buvo perduoti E.Masiulio automobilyje. Dar šios istorijos pradžioje kai kurie politikai kalbėjo, kad E.Masiulis pinigus automobilyje palikdavo net kelioms valandoms išlipęs ir išėjęs tvarkyti reikalų.

Po dviejų dienų buvo atliktos kratos E.Masiulio ir R.Kurlianskio namuose bei automobiliuose, Lietuvos liberalų sąjūdžio būstinėje.

E.Masiulio namuose rasta apie 250 tūkstančių eurų, todėl politikui pareikšti įtarimai ne tik dėl kyšininkavimo, bet ir dėl neteisėto praturtėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.