Kedžių kaimynės byloje – beprasmis laiko vilkinimas

Dėl poveikio Laimutės Stankūnaitės dukrai teisiama Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė ir jos advokatas toliau vilkina teismo procesą. Trečiadienį planuotas teismo posėdis ir vėl neįvyko.

O.Girdauskienė yra teisiamoji dviejose bylose – dėl poveikio darymo ir mergaitės tvirkinimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė yra teisiamoji dviejose bylose – dėl poveikio darymo ir mergaitės tvirkinimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 6:07 PM, atnaujinta May 23, 2017, 9:04 AM

Antradienio vakarą O.Girdauskienės advokatas Danius Svirinavičius „prisiminė“, kad jis Kedžių kaimynės posėdyje dalyvauti negalės, nes tuo pačiu metu turi būti Vilniuje, Lietuvos Aukščiausiajame Teisme, kuriame, anot jo, bus nagrinėjama prioritetinė byla.

Kitas teismo posėdis Kauno apylinkės teisme numatytas birželio viduryje. Posėdyje ketinama peržiūrėti vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti nukentėjusia byloje pripažintos L.Stankūnaitės dukters parodymai. Juos mergaitė davė netrukus po to, kai buvo išvaduota iš Kedžių ir Venckų namų Garliavoje.

Peržiūrėjus vaizdo įrašą, ketinama pradėti baigiamąsias kalbas, kurių metu valstybinį kaltinimą byloje palaikanti prokurorė O.Girdauskienei pasiūlys bausmę.

Už poveikio darymą L.Stankūnaitės dukrai Kedžių kaimynei gresia laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų, tačiau kadangi pensininkė anksčiau nėra teista, prokurorė, greičiausiai, siūlys ją bausti tik pinigine bauda.

Ši O.Girdauskienės baudžiamoji byla teisme nagrinėjama jau daugiau kaip metus. Posėdžius nuolat tekdavo atidėti dėl kaltinamosios ligų arba jos ir jos gynėjo pateiktų neadekvačių prašymų.

O.Girdauskienė ir D.Svirinavičius net du kartus bandė nušalinti bylą nagrinėjantį teisėją Rimantą Sipavičių. Pirmą kartą teisiamoji jam pretenzijas pareiškė dėl to, kad jis esą per dažnai atmeta jos prašymus, o antrą kartą pareiškė, kad teisėjas gali būti šališkas, nes yra dirbęs su 2009 metų spalio 5 dieną nužudytu Jonu Furmanavičiumi.

Abu kartus O.Girdauskienės nušalinimai buvo atmesti, tačiau tai jai nesutrukdė „išsidirbinėti“ toliau. Gegužės 12 dieną ji teismui pateikė kelis naujus prašymus: nutraukti bylą dėl senaties, grąžinti ją prokuratūrai ir sujungti ją su kita byla, iškelta O.Girdauskienei ir jos kaimynams Laimutei ir Vytautui Kedžiams dėl mergaitės tvirkinimo

Visi šie prašymai taip pat buvo atmesti.

Neabejojama, kad tokiais savo veiksmais O.Girdauskienė siekia sulaukti senaties termino ir taip išvengti teistumo, tačiau teisininkų teigimu, šis planas jai neišdegs.

Nors ji kaltinama nusikaltimais, kuriuos įvykdė 2009 – 2011 metais, senaties terminas šioje byloje yra aštuoneri metai.

O.Girdauskienės byloje pernai gruodį nuotoliniu būdu buvo apklaustos L.Stankūnaitė ir jos dukra.

Mergaitė papasakojo, kaip su ja elgėsi aukle vadinta O.Girdauskienė, kaip ji ją mokė pasakoti apie tariamus pedofilus ir „auklėjo“, kad ši atpasakodama Kedžių ir Venckų sugalvotą istoriją nesuklystų.

Po mergaitės apklausos O.Girdauskienei pasidarė bloga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.