Po festivalio „Radistai Village 2016“ – 7 tyrimai dėl narkotikų

Savaitgalį Molėtų rajone įvykęs muzikos festivalis „Radistai Village 2016“ darbo suteikė ir policijos pareigūnams bei prokurorams. Septyni į šį renginį atvykę jauni žiūrovai įtariami neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Po festivalio „Radistai Village 2016“ – 7 ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Po festivalio „Radistai Village 2016“ – 7 ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 9:29 AM, atnaujinta May 17, 2017, 7:00 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, Molėtų rajone praėjusį savaitgalį vykęs muzikinis festivalis „Radistai Village 2016“ patraukė ne tik norinčio pasilinksminti jaunimo dėmesį. Atvykstančius žiūrovus prie įvažiavimo į renginio vietą pasitiko Molėtų rajono policijos komisariato pareigūnai, pasitelkę kinologus su specialiai narkotikų ieškoti dresuotais tarnybiniais šunimis.

Atliekant patikrinimą, buvo nustatyti 5 atvejai, kai atvykę į festivalį jaunuoliai turėjo galimai narkotinių arba psichotropinių medžiagų. Dar du jaunuoliai, turėję, kaip įtariama, narkotinių medžiagų, nustatyti per patį renginį.

Visiems šiems jaunuoliams, atvykusiems iš įvairių Lietuvos miestų, pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Pasak Molėtų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko Arūno Maigio, tokios prevencinio pobūdžio akcijos per daug žiūrovų sukviečiančius renginius vykdomos nebe pirmą kartą.

„Dauguma iš įtariamųjų patys prisipažino, kad automobiliuose ar tarp asmeninių daiktų turi narkotinių medžiagų, kai policijos pareigūnai perspėjo, kad bus pasitelktas narkotikų paieškai apmokytas tarnybinis šuo“, – sakė A. Maigys.

Keli analogiški ikiteisminiai tyrimai atliekami ir Anykščių policijos komisariate.

Įtarimai dėl disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pareikšti 6 jaunuoliams, dalyvavusiems liepos 14-17 dieną Anykščiuose vykusiame muzikos festivalyje „Velnio akmuo“. Šie įtariamieji taip pat nustatyti per policijos pareigūnų vykdytą reidą festivalio prieigose

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.