Kauniečiams slaptavietė nepadėjo: policija rado 2,8 kg kvaišalų

Trečiadienį prieš teismą stojo narkotikų platinimu ir kontrabanda kaltinami kauniečiai, 55 metų Geistautas Bulota ir 48 metų Raimondas Masionis – pas juos aptikta beveik 3 kilogramai metamfetamino. Narkotikus jie mėgino pervežti per sieną specialiai įrengtoje automobilio slaptavietėje.

Narkotikų byloje teisiami kauniečiai G.Bulota ir R.Masionis neatskleidė, iš kur gavo beveik 3 kilogramus metamfetamino.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Narkotikų byloje teisiami kauniečiai G.Bulota ir R.Masionis neatskleidė, iš kur gavo beveik 3 kilogramus metamfetamino.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 1:45 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:36 PM

Kauno apygardos teisme trečiadienį įvyko pirmas bylos posėdis. Kaltinamieji parodymų nedavė – jie pareiškė kalbėsiantys tik to liudininkų apklausos. Bendrininkai atsisakė duoti parodymus ir ikiteisminio tyrimo metu.

Abu vyrai įkliuvo 2015 metų rugsėjį Kalvarijos pasienio užkardoje. Policijos pareigūnus buvo pasiekusi operatyvinė informacija, kad jie gali vežtis didelį kiekį kvaišalų. Vežėjai buvo netikėtai užklupti.

Tikrindami R.Masionio vairuojamą „Audi“, sekliai išvydo po galinėmis sėdynėmis įrengtą slaptavietę. Joje gulėjo 12 paketų su milteliais, kurių svoris siekė 7,3 kilogramo. Grynasis metamfetamino kiekis sudarė apie 2,8 kilogramo.

Toks kiekis metamfetamino juodojoje rinkoje kainuoja apie 30 tūkst. eurų.

Bedarbiai neatskleidė, iš ko įgijo kvaišalus. Narkotikus jie iš pradžių laikė G.Bulotai priklausančiame garaže, esančiame Kaune, Vokiečių gatvėje, o paskui nusprendė išgabenti iš Lietuvos.

Įtariama, jog kauniečiai per Lenkiją ketino kvaišalus pristatyti į Vokietiją, kitas šalis, ir ten pelningai parduoti.

Suradę kvaišalus automobilyje, pareigūnai tą pačią dieną surengė kratas įtariamųjų namuose.

Kaune esančiame R.Masionio sodo namelyje buvo aptiktas 131 gramas metamfetamino. Narkotikus šeimininkas slėpė plastikiniame maišelyje.

Teismo nuosprendžio kauniečiai laukia suimti. Jiems gresia laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų.

R.Masionis anksčiau teistas dėl neteisėto poveikio, o G.Bulota teisiamųjų suole buvo atsidūręs dėl sveikatos sutrikdymo ir grasinimo nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.