Baudas gavę N.Venckienės gerbėjai, nusprendė bylos nevilkinti

Už teismo ignoravimą skirtos baudos geriausiai auklėja bylas vilkinančius „violetius“ veikėjus – tuo įsitikino Kaišiadorių apylinkės teismas, nagrinėjantis vadinamąją Gegužės 17-osios bylą.

Teisiamieji ir juos palaikantys bendražygiai ir teisme elgdavosi, kaip prie tvoros, laidė replikas, rodė nepagarbą teismui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teisiamieji ir juos palaikantys bendražygiai ir teisme elgdavosi, kaip prie tvoros, laidė replikas, rodė nepagarbą teismui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 5:03 PM, atnaujinta May 14, 2017, 10:33 PM

Praėjusią savaitę be priežasties teisme nepasirodžiusiems penkiems teisiamiesiems, Aušrinei Balčiūnei, Evaldui Staliūnui, Tautrimui Januševičiui, Alvydui Arnauskui ir Gediminui Aidukui teismui skyrus po 114 eurų baudas, ketvirtadienį ne tik visi teisiamieji pavyzdingai susirinko į teismą, bet ir be jokių vilkinimų ir didelių išvedžiojimų tarė savo baigiamąsias kalbas. 2012 metų gegužės 17-osios rytą antstolę Sonatą Vaicekauskienę keikę, stumdę ir jai įvykdyti teismo sprendimą trukdę bėglės Neringos Venckienės ir jos du žmones nužudžiusio brolio Drąsiaus Kedžio šalininkai kaltais neprisipažino ir prašė juos išteisinti.

Tą patį kalbėjo ir teisiamųjų advokatai. Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras buvo kitokios nuomonės. Jis visus penkiolika teisiamųjų prašė pripažinti kaltais, tačiau nusprendė, kad geriausia bausmė jiems būtų ne laisvės atėmimas, o piniginės baudos.

Teisiamiesiems prokuroras siūlė skirti skirtingas baudas – nuo 150 iki 200 MGL (nuo 5649 iki 7532 eurų).

Išgirdę šias sumas, kai kurie teisiamieji puolė skųstis, kad jų finansinė padėtis yra labai bloga, tokių pinigų jie nematė gyvenime ir niekaip negalės jų sumokėti.

Nuosprendis šioje byloje bus paskelbtas spalio pradžioje.

Po Laimutės Stankūnaitės dukters išvadavimo iš laikinosios globėjos N.Venckienės namų pradėtame ikiteisminiame tyrime, 2014 metų vasarį į teisiamųjų suolą sėdo septyniolika aršiausių „kovotojų“ – Kęstutis Dūdėnas, G.Aidukas, E.Staliūnas, Sigitas Gudynas, Giedrius Okunis, Žygimantas Bulota, Svajūnas Tamulis, Matas Morkevičius, A.Balčiūnė, A.Arnauskas, Erikas Kukta, Rūta Urbelienė, Žilvinas Paškevičius, Darius Kaminickas, Tautrimas Januševičius, Vidas Petraitis ir Greta Knapkienė.

Pastaroji yra kaltinama buvusio portalo lrytas.lt žurnalisto Nerijaus Povilaičio užpuolimu.

V.Petraitis teismo pabaigos nesulaukė. Jis pernai gruodį mirė.

Dar vieno teisiamojo, D.Kaminicko, atžvilgiu šių metų rugpjūčio 18 dieną byla buvo išskirta.

Paaiškėjus, kad D.Kaminickas dėl kaukolės pamato lūžio teisme negalės pasirodyti mažiausiai iki spalio mėnesį, bylą nagrinėjęs teisėjas Gintautas Kaulaikis nusprendė bylos nevilkinti ir D.Kamincko paskutinį žodį išklausyti, kai šis pasveiks.

Nuosprendis D.Kaminicko atžvilgiu bus priimtas atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.