Šiurpi dviejų moterų nužudymo byla: teisme prabilo liudininkai

Kauno apygardos teismas toliau aiškinasi vienos mįslingiausių ir keisčiausių pastarojo meto nužudymo bylos šalyje aplinkybes. Prasidėjo liudininkų apklausa, kuri gali padėti išsiaiškinti, kaip paskutines gyvenimo valandas praleido kaunietės 86 metų Valerija Urmonienė ir 63-ejų Nijolė Vaškevičienė.

Dviejų moterų nužudymu kaltinamas K.Neoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dviejų moterų nužudymu kaltinamas K.Neoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dviejų moterų nužudymu kaltinamas K.Neoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dviejų moterų nužudymu kaltinamas K.Neoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dviejų moterų nužudymu kaltinamas K.Neoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dviejų moterų nužudymu kaltinamas K.Neoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 10:22 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:28 AM

Nors šią istoriją gaubia dar daug neatsakytų klausimų, o pareigūnams nepavyko surasti dviejų dingusių moterų, jų nužudymu kaltinamas buvęs teisės studentas 23 metų Karolis Neoras. Pastarasis savo kaltę neigė.

Byloje esama duomenų, kad nužudytųjų kūnai buvo padalinti į kelias dalis ir juos mėginta sunaikinti.

Garsi sovietmečio laikų Kauno prekybininkė V.Urmonienė ir N.Vaškevičienė dingo 2015-ųjų sausį. Prokurorai tikino surinkę pakankamai duomenų, kad jas nužudė K.Neoras. Jis su N.Vaškevičiene gyveno vienoje daugiabučio laiptinėje, o su V.Urmoniene pakaunėje buvo sodo kaimynai.

Pagrindiniu nusikaltimo motyvu galėjo tapti noras pasipelnyti. Abi pensininkės gyveno pasiturimai, o iš V.Urmonienės buto Kauno centre po nusikaltimo dingo daug aukso dirbinių, kitų vertingų daiktų.

V.Urmonienė turėjo daug draugių ir gyveno aktyviai – nuolat lankydavosi teatre, koncertuose, užsukdavo į kavines, pati vairavo automobilį. Kaunietei dažniausiai talkino dukterėčia, nes savo vaikų moteris neturėjo.

Teisme liudijusi Irena Bezdelienė pasakojo paskutinį kartą V.Urmonienę mačiusi likus dviems savaitėms iki dingimo – draugė ją pakvietė aplankyti Kauno senamiesčio kavines.

V.Urmonienė dingo 2015 metų sausio 26-ąją, o 24 dieną su drauge viešėjo pas Nijolę Oną Gencevičienę. Kaunietė pietums kepė žuvį ir pakvietė drauges pasivaišinti.

„Kitą dieną ji dar paskambino, padėkojo už pietus“, – teisme dėstė liudininkė.

Apie šį susitikimą V.Urmonienė telefonu pasakojo ir Irenai Andriejaitienei. Pokalbio metu ji nieko nepasakojo apie planus kažkur išvykti.

„Paskambino draugė ir pasakė, kad neranda Valės. Niekas nežino, kur ji galėtų būti. Nusprendėme, kad kažkas atsitiko“, – po poros dienų vykusį pokalbį prisiminė I.Andriejaitienė.

Neįprasta ramybe V.Urmonienė bute, esančiame pačiame Kauno centre, stebėjosi ir jos kaimynė Bronė Aldona Adamonytė. Moterys labai artimai bendraudavo, pagelbėdavo viena kitai.

„Mano bute gerai girdėti, kaip verdavosi kaimynės svetainės durys, veikdavo televizorius, tačiau visą dieną buvo tylu“, – pasakojo kaunietė. Ši aplinkybė ją nustebino, nes V.Urmonienė nieko neužsiminė apie planus išvykti.

Dar labiau nerimas sustiprėjo, kai atvykusi V.Urmonienės dukterėčia patvirtino – senolė paslaptingai dingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.