Už prekes nesumokėjęs I.Achremovas policininkui atrodė sudirgęs

Pirma laiko už žurnalisto Vito Lingio nužudymą į laisvę paleistas Igoris Achremovas Vilniaus miesto apylinkės teisme aiškinasi dėl smulkios vagystės.

I.Achremovas teigia, kad pamiršo susimokėti už butelį degtinės, sūrį, ryžius ir gabalėlį vytintos mėsos.<br>P.Lileikio nuotr.
I.Achremovas teigia, kad pamiršo susimokėti už butelį degtinės, sūrį, ryžius ir gabalėlį vytintos mėsos.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2016, 4:27 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:29 AM

Trečiadienį I.Achremovas teisme užtruko vos keliolika minučių, kol buvo apklaustas jį į policijos komisariatą nuvežęs policijos pareigūnas Tomas Bešėnas.

Liudytojas apie teismą dominusį įvykį daug papasakoti negalėjo. Pareigūnas prisiminė tik tiek, kad šių metų rugpjūčio 8 dieną buvo gautas iškvietimas į Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, esančią parduotuvę „Iki“, kurioje apsaugos darbuotojai pagavo už prekes nesusimokėjusį vyrą.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 51 metų I.Achremovas.

Kadangi sulaikytasis asmens dokumentų neturėjo, policijos pareigūnai jį nusivežė į policijos komisariatą tapatybei nustatyti ir administracinio teisės pažeidimo protokolui surašyti.

„Jis atrodė susinervinęs, sudirgęs“, – apie I.Achremovo būseną sakė T.Bešėnas ir pabrėžė, kad pats su sulaikytuoju bendravo mažai, protokolą užpildė jo kolega Virginijus Reklaitis.

V.Reklaitis taip pat buvo kviestas liudyti į teismą, bet jis atostogauja, todėl teismas jį nusprendė apklausti spalio 31 dieną vyksiančiame teismo posėdyje.

Taip pat tikimasi, kad iki kito posėdžio teismas gaus kai kuriuos dokumentus, kurių reikalauja I.Achremovo advokatas, – pažymos iš medikų apie I.Achremovo ligą, dėl kurios jis esą galėjo pamiršti susimokėti už prekes, Probacijos tarnybos, į kurią neseniai buvo iškviestas V.Lingio žudikas, išvadą ir bendrovės „Palink“ oficialų atsakymą – kiek laiko parduotuvė saugo stebėjimo kamerų vaizdo įrašus ir ar yra išsaugojusi įrašą, kuriame matyti, kaip I.Achremovas kišasi prekes į kišenes.

Kaip praėjusiame teismo posėdyje pasakojo „Iki“ darbuotoja Jelena Krakunova, parduotuvėje I.Achremovas sukiojosi apie 15 minučių, po to nuėjo į alkoholio skyrių.

Per vaizdo kameras salę stebėjusi apsaugos darbuotoja pastebėjo, kad pirkėjas kai kurias prekes dėjosi į kišenes.

I.Achremovas buvo sulaikytas prie išėjimo. Nedidelis 0,3 litro butelis degtinės buvo rastas jo rankinėje, kišenėje – gabalėlis vytintos mėsos, sūrio ir pakelis ryžių.

I.Achremovas teisme aiškino, jog eidamas apsipirkti neėmė pirkinių krepšelio, o prekes laikė rankoje ir kišosi į kišenes, nes esą neplanavo tiek pirkti.

Jis teigė, kad sumokėti už kai kurias prekes tiesiog pamiršo.

Už V.Lingio nužudymą I.Achremovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Vėliau bausmė sutrumpinta iki 25 metų. „Vilniaus brigados“ veikėjas į laisvę buvo išleistas 2010 metais, kai jam buvo likę kalėti 8 metai ir 5 mėnesiai.

Nuspręsdamas I.Achremovą paleisti į laisvę teismas atsižvelgė į tai, kad nuteistasis yra atlikęs jau daugiau kaip pusę bausmės. Psichologai teismui patvirtino, kad jis – geros emocinės pusiausvyros asmenybė.

I.Achremovas neturėjo nuobaudų, įkalinimo įstaigoje jis 15 kartų buvo skatintas už gerą elgesį ir tik kartą buvo padaręs mažareikšmį nusižengimą. Kalinys už grotų mokėsi, laikė egzaminus. Pinigų užsidirbdavo versdamas tekstus.

Žurnalistas V.Lingys Vilniuje buvo nušautas 1993 metų spalio 12-ąją. Dėl šio nusikaltimo 1994 metais buvo nuteistas „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai – Igoris Achremovas, Viačeslavas Slavickis ir Borisas Bobičenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.