Kauno milijonieriaus žudikas pagaliau prabilo

Kauno teisme milijonieriaus Aurimo Rapalio nužudymo byloje verčiami paskutiniai puslapiai. Vakar 18-metis jonaviškis Edgaras Januškevičius prisipažino virtuviniu peiliu subadęs verslininką, nes norėjo pagrobti jo pinigus ir automobilį „Ferrari“.

Vakar į teismą Kaune atvestas verslininko žudikas E.Januškevičius papasakojo, kaip suplanavo nusikaltimą ir jį įvykdė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakar į teismą Kaune atvestas verslininko žudikas E.Januškevičius papasakojo, kaip suplanavo nusikaltimą ir jį įvykdė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vaikinas prisipažino nužudęs savo 31 metų bičiulį A.Rapalį (nuotr.), vadovavusį interneto paslaugų bendrovei „Hostinger“.<br>„Facebook“ nuotr.
Vaikinas prisipažino nužudęs savo 31 metų bičiulį A.Rapalį (nuotr.), vadovavusį interneto paslaugų bendrovei „Hostinger“.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys „(Lietuvos rytas“)

Oct 8, 2016, 9:02 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:06 AM

Iš Ruklos (Jonavos r.) kilęs E.Januškevičius sutiko duoti parodymus tik po to, kai bus apklausti kiti bylos dalyviai. Vakar jis pirmąsyk prabilo teisme.

Vaikinas prisipažino nužudęs savo 31 metų bičiulį A.Rapalį, vadovavusį interneto paslaugų bendrovei „Hostinger“.

E.Januškevičius tikėjosi, jog peiliu subadyto verslininko ilgai niekas nepasiges. Iš pradžių jis ketino kūną palikti aukos bute, o paskui paslėpti.

Žudikas planavo pagrobti sportinį automobilį „Ferrari 458 Italia“, kuris priklausė A.Rapaliui, ir pasiimti jo pinigus.

Žudiko planai žlugo

Jaunuolis tikėjosi neįkliūti, nors žinojo, kad prabangių apartamentų daugiaaukštyje jį pastebės pirmajame aukšte esantis budėtojas. E.Januškevičius neslėpė iš anksto suplanavęs žiaurų nusikaltimą.

2015 metų gegužės 29-ąją paryčiais A.Rapalis buvo užpultas septintajame aukšte esančiame savo bute, kuriame svečiavosi E.Januškevičius.

Jaunam verslininkui virtuviniu peiliu net vienuolika kartų durta į krūtinę, kaklą ir nugarą.

Tačiau įvyko tai, ko žudikas nesitikėjo: šeimininkas sugebėjo jam pasipriešinti.

Sunkiai sužalotam A.Rapaliui pavyko atimti peilį iš užpuoliko ir pasiekti daugiabučio pirmąjį aukštą. Jis paprašė budėtojo skubiai iškviesti pagalbą.

Domino ir kitos mašinos

Policijos pareigūnai sulaikė žudiką nusikaltimo vietoje, o milijonierius mirė Kauno klinikose.

E.Januškevičius teisme aiškino išsivertęs be bendrininkų, nors anksčiau teisėsaugos pareigūnams buvo užsiminęs, jog prie pagrobto „Ferrari“ vairo turėjo sėsti jo vyresnysis brolis.

Nusikaltimo metu E.Januškevičius dar nebuvo sulaukęs pilnametystės, todėl didžiausia jam gresianti bausmė – 10 metų nelaisvės.

Paauglį viliojo ne tik verslininko „Ferrari“, bet ir kiti jo automobiliai. A.Rapalis buvo įsigijęs apynaujį „Audi R8“ ir visureigį „Saab 9-7X“. Neatmetama, jog užpuolikas ketino pasisavinti ir šiuos automobilius.

Būdavo dažnas svečias

Turtingo vyro ir nepilnamečio draugystė sudomino tyrėjus, narpliojančius nužudymo bylą.

Paaiškėjo, jog E.Januškevičius dažnai lankydavosi verslininko namuose. Manoma, jog jie buvo užmezgę artimus ryšius.

Vaikinas teigė susipažinęs su A.Rapaliu, kai jam buvo vos 13 metų, o juos suvedė Rukloje gyvenantis 11-metis.

Nė vienas liudininkas nematė, kaip buvo įvykdyta žmogžudystė, – interneto verslu užsiėmęs A.Rapalis ir neturtingoje šeimoje Jonavos rajone užaugęs E.Januškevičius buvo dviese užsidarę milijonieriaus apartamentuose, esančiuose Kauno centre.

E.Januškevičius naktį į gegužės 29-ąją bendravo su verslininku, žaidė jo namuose kompiuteriu.

Nepilnametis laukė momento, kol fiziškai stipresnis, sportuojantis draugas atsiguls į lovą.

Įtariama, kad A.Rapaliui prigulus vaikinas puolė jo badyti iš virtuvės atsineštu peiliu.

Per grumtynes E.Januškevičiui buvo sužeista ranka ir krūtinė.

Šeimininkui iškvietus pagalbą užpuolikas kurį laiką buvo užsirakinęs jo namuose, tačiau įkalbėtas sesers atvėrė duris pareigūnams.

Auka paslaptis nusinešė į kapus

Tiriant bylą pareigūnams nepavyko plačiau praskleisti žudiko ir jo aukos gyvenimo šydo. A.Rapalis (nuotr.) mirė, o nusikaltėlis, kalbėdamas apie jųdviejų ryšius, nebuvo labai atviras.

Policijos kriminalistai įtarė, kad verslininko namuose lankydavosi ir daugiau nepilnamečių, kilusių iš Ruklos ir augusių nepasiturinčiose šeimose.

Visi šie vaikinai gali būti pažįstami. Vienas jų papasakojo, kad su A.Rapaliu susipažino elgetaudamas Kaune – verslininkas jį užkalbino, davė maisto.

Paaiškėjo, kad E.Januškevičius nuo motinos slėpė A.Rapalio amžių ir kitus asmens duomenis, tik užsiminė, jog Kaune turi draugą, kuriam – 18–20 metų.

Moteris teigė mėginusi uždrausti sūnui vykti pas mįslingą bičiulį, bet atžala pasprukdavo net per langą. Lemtingą vakarą Edgaras paskambino motinai ir sakė, kad liks pas draugą nakvoti.

A.Rapalio interneto paslaugų bendrovė „Hostinger“ buvo įkurta 2012 metais. Pagrindinė verslo veikla buvo vykdoma per įmonę „Hostinger International Limited“, registruotą Kipre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.