Draugo merginą Kaune išžaginęs ir lietvamzdžiu ją bėgti privertęs nigerietis teismo nesugraudino

Pirmadienį Kauno apylinkės teismas pustrečių metų laisvės atėmimo bausme nuteisė 22 m. Nigerijos pilietį Davidą Njoku, kuris pripažintas kaltu dėl 20-metės lietuvės išžaginimo. Mergina buvo išprievartauta 2015 metų gruodžio 12 dieną nigeriečio ir jo draugo iš Prancūzijos išnuomotame bute, esančiame Vytauto prospekte. Prievartautojas jai privalės sumokėti neturtinę žalą – 2 tūkst. eurų. 

Lietuvę išžaginusiam Nigerijos piliečiui skirta laisvės atėmimo bausmė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvę išžaginusiam Nigerijos piliečiui skirta laisvės atėmimo bausmė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvę išžaginusiam Nigerijos piliečiui skirta laisvės atėmimo bausmė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Lietuvę išžaginusiam Nigerijos piliečiui skirta laisvės atėmimo bausmė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-24 12:09, atnaujinta 2017-05-10 07:40

Kauno technologijos universito studentas D.Njoku išžagino merginą, su kuria draugavo jo draugas prancūzas. Jaunuolis panaudojo prieš ją smurtą.

Abu studentai buvo pasikvietę į namus svečių – gruodžio 11-ąją vyko jaunimo vakarėlis.

Po vidurnakčio kompanija išsiskirstė. Ryte iš namų išvyko ir prancūzas, palikęs merginą vieną su savo draugu D.Njoku, kuriuo jis pasitikėjo.

Prancūzas kelioms dienoms išskrido lėktuvu į savo tėvynę. Mergina planavo išsimiegoti ir išeiti iš nuomojamo būsto – ją išleisti turėjo nigerietis.

Tačiau likęs vienas su viešnia afrikietis ėmė tempti ją į lovą. Merginai nesutikus su mylėtis, jis pasiūlė pinigų.

Anot aukos, vaikinas nenorėjo suprasti žodžio „ne“ – suspaudęs ją stipriai už riešų, jėga patenkino aistrą. Palikęs verkiančią merginą D.Njoku nusprendė keliauti į netoliese esantį restoraną – žadėjo parnešti picą ir pavaišinti auką.

Kad mergina nepabėgtų ir nekviestų pagalbos, nigerietis išeidamas užrakino duris, pasiėmė jos telefoną.

Po pusvalandžio jaunuolis sugrįžo namo nešinas pica, bet butas buvo tuščias. Pro antro aukšto balkoną mergina pasiekė lietvamzdį ir nusileidusi žemyn iškvietė policiją.

Kaunietė nedelsdama paskambino savo geriausiai draugei ir viską jai papasakojo.

Nigerietis kategoriškai neigė savo kaltę – jis esą neturėjęs lytinių santykių su nukentėjusiąja ir iš viso jos nepažįsta.

Tačiau D.Njoku žodžius paneigė merginos draugas iš Prancūzijos, kiti liudytojai. Jie pareiškė, kad afrikietis pažinojo auką.

Atlikus DNR tyrimą buvo aptikta įkalčių, pravertusių bylą tiriantiems pareigūnams. Medicinos ekspertai ant riešų aptiko didelių mėlynių.

Nigerietis nuosprendžio laukė suimtas. Teismas jam neskyrė maksimalios bausmės. Už išžaginimą užsieniečiui grėsė laisvės atėmimas iki 7 metų.

D.Njoku emocingai įtikinėjo esąs nekaltas – jo kalba truko apie pusvalandį. Užsienietis aiškino nesuprantantis, kodėl yra teisiamas. Kaltinamasis D. N. teismą bandė įtikinti, kad nukentėjusioji siekė jį apkalbėti, tačiau byloje esantys įrodymai tik dar kartą patvirtina, kad mergina nemelavo ir neturėjo tikslo jo apkaltinti sunkaus nusikaltimo padarymu. Teismas, skirdamas D. N. bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis padarė sunkų nusikaltimą, veikė tiesiogine tyčia, todėl bausmės tikslai gali būti pasiekti tik paskyrus kaltinamajam realią laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.