J. Daktarienę apgynė ekspertai

Ant voko, skirto Lukiškių kalėjime kalinčiam Henrikui Daktarui, – ne jo motinos raštas. Tokią išvadą teismui pateikę ekspertai Jadvygą Daktarienę išvadavo nuo įtarimų, kad ji sūnui siuntė draudžiamą daiktą.

Kaunietę J.Daktarienę (kairėje) į teismą Vilniuje atlydėjo sūnaus Henriko, kalinčio iki gyvos galvos, žmona Ramutė.<br>T.Bauro nuotr.
Kaunietę J.Daktarienę (kairėje) į teismą Vilniuje atlydėjo sūnaus Henriko, kalinčio iki gyvos galvos, žmona Ramutė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 28, 2016, 8:19 AM, atnaujinta May 10, 2017, 2:07 AM

Iki gyvos galvos nuteisto Kauno nusikaltėlių šulo H.Daktaro motina 77 metų Jadvyga Daktarienė į Vilniaus miesto apylinkės teismą vakar atvyko gerai nusiteikusi.

Kelis mėnesius jos rašyseną tyrę ekspertai teismui pateikė išvadą, kad adresas ant Lukiškių kalėjimą pasiekusio voko užrašytas ne jos ranka.

Pensininkė tikisi, kad šio įrodymo užteks, kad teismas patikėtų, jog sūnui į kalėjimą ji nesiuntė SIM kortelės.

Mobiliojo ryšio telefono kortelė į Lukiškių kalėjimą buvo atsiųsta kovo 17 dieną.

Ant voko buvo parašyta, kad laiškas skirtas Henytei, o jį jam siunčia motina J.Daktarienė. Korespondenciją tikrinantys pareigūnai laišką atplėšė, tačiau jame rado tik SIM kortelę.

Netrukus J.Daktarienė buvo iškviesta į Kauno policiją. Pareigūnai moteriai parodė voką, ant kurio buvo klaidingas jos adresas, nurodytas ne tas buto numeris.

Dėl šio voko J.Daktarienė ne kartą buvo kviečiama į apklausas policijoje. Nors ji kategoriškai neigė siuntusi sūnui kortelę, byla perduota teismui.

Ekspertams nustačius, jog ant voko – ne J.Daktarienės raštas, jos advokatas Ramūnas Putinas žada skųsti protokolą surašiusių ir teismui jį išsiuntusių Kauno Santakos policijos komisariato tyrėjų veiksmus.

Advokatas įsitikinęs, jog jei ne J.Daktarienės pavardė, policija visai nebūtų pradėjusi tyrimo.

„Šis procesas visai neturėjo prasidėti. Tokią bylą teismui perdavusi institucija pasityčiojo iš seno žmogaus“, – kalbėjo R.Putinas.

Įžeista jaučiasi ir J.Daktarienė: „Tai yra didelis šmeižtas. Aš buvau kviečiama į apklausas, patyriau išlaidų važinėdama į teismus. Juk gyvename ne Vilniuje.“

Į teismą ją lydėjo H.Daktaro žmona Ramutė Daktarienė. Ji neatmetė, jog siųsdamas į kalėjimą draudžiamą daiktą kažkas siekė pakenkti jos vyrui.

Jei pas jį būtų rasta draudžiamų daiktų, būtų apriboti susitikimai su artimaisiais ar skirta kitokių nuobaudų.

J.Daktarienė svarstė, kad taip galėjo pasielgti buvę sūnaus bendražygiai: „H.Daktaras turi gal dvylika draugų, visi jie narkomanai. Gal kuris ir parašė.“

Ji teigė neturėjusi tikslo perduoti sūnui SIM kortelės: „Jei būčiau jo panelė ar žmona, tada galbūt. O mamai jis paskambina laidiniu telefonu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.