„Vilniaus brigados“ veikėjas I. Achremovas gavo baudą už vagysę parduotuvėje

Vilniaus parduotuvėje apsivogęs Vito Lingio žudikas, 51 metų Igoris Achremovas turės sumokėti 120 eurų baudą – pirmadienį nusprendė administracinę bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas.

I.Achremovas teigė, kad buvo susinervinęs, todėl pamiršo susimokėti už kai kurias prekes.<br>P.Lileikio nuotr.
I.Achremovas teigė, kad buvo susinervinęs, todėl pamiršo susimokėti už kai kurias prekes.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2016, 1:59 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 3:14 PM

Šį sprendimą I.Achremovas dar gali skųsti.

Už žurnalisto nužudymą aštuonilioka metų už grotų praleidęs I.Achremovas apsivogė šių metų rugpjūčio 8 dieną.

Atėjęs į Vilniuje, Geležinkelio gatvėje esančią „Iki“ parduotuvę, I.Achremovas už dalį daiktų susimokėjo, o už likusius, kaip pats teigė, atsiskaityti pamiršo.

Tarp tariamai pamirštų daiktų buvo 0,3 litro butelis degtinės, kuris rastas vyro rankinėje, vytinta mėsa, sūris ir pakelis ryžių. Šiuos daiktus I.Achremovas buvo susikišęs į kišenes.

Iš parduotuvės išeinantį I.Achremovą sulaikė apsaugos darbuotoja. Ji iškvietė policijos pareigūnus, kurie vyrą nuvežė į policijos komisariatą ir surašė administracinių teisių pažeidimo protokolą.

Pasak pareigūnų, pamatęs juos I.Achremovas dar bandė susitarti, siūlėsi susimokėti už prekes ir prašė nevežti jo į policiją.

„Žmogus suprato savo veiksmus“, – tvirtino į teismą iškviesti policijos pareigūnai.

I.Achremovo advokatas Nikolajus Kuznecovas teigė priešingai. Esą buvimas už grotų pakenkė jo kliento sveikatai, jis geria stiprius vaistus, dėl kurių poveikio kartais pamiršta, ką daro.

Kokia liga serga I.Achremovas visuomenei neatskleidžiama, nes tai yra privataus pobūdžio informacija.

Kai advokatas teisme kalbėjo apie savo ginamojo ligą, žurnalistams buvo liepta palikti teismo salę.

Pats I.Achremovas apie savo sveikatą teismo posėdžių metu nekalbėjo. Jis neneigė apsivogęs, tačiau tvirtino, kad tai įvyko netyčia.

Jo teigimu, atėjęs į parduotuvę, jis neplanavo daug pirkti, todėl nepaėmė pirkinių krepšelio. Tačiau vaikštant po prekybos salę planai pasikeitė – jis užsigeidė ir to, ir ano. Rankose viskas netilpo, todėl prekes susikišo į kišenes ir rankinę, o atėjęs prie kasos, pamiršo jas iškrauti.

„Aš gailiuosi, kad taip viskas įvyko. Susinervinau, kalbėjau telefonu ir paprasčiausiai užsimiršau“, – sakė I.Achremovas tardamas paskutinį žodį.

Už V.Lingio nužudymą I.Achremovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Vėliau ji sutrumpinta iki 25 metų. „Vilniaus brigados“ veikėjas į laisvę buvo išleistas 2010 metais, kai jam buvo likę kalėti 8 metai ir 5 mėnesiai.

Nuspręsdamas I.Achremovą paleisti į laisvę, teismas atsižvelgė į tai, kad nuteistasis yra atlikęs jau daugiau kaip pusę bausmės. Psichologai teismui patvirtino, kad jis – geros emocinės pusiausvyros asmenybė.

I.Achremovas neturėjo nuobaudų, įkalinimo įstaigoje jis 15 kartų buvo skatintas už gerą elgesį ir tik kartą buvo padaręs mažareikšmį nusižengimą. Kalinys už grotų mokėsi, laikė egzaminus. Pinigų užsidirbdavo versdamas tekstus.

Žurnalistas V.Lingys Vilniuje buvo nušautas 1993 metų spalio 12-ąją. Dėl šio nusikaltimo 1994 metais buvo nuteistas „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai – I.Achremovas, Viačeslavas Slavickis ir Borisas Bobičenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.