Klaipėdoje – girto norvego bėdos

Norvegijos jūrininkas, Klaipėdos policijai papasakojęs, kaip naktį užpultas neteko pinigų ir asmens dokumentų, išvyko namo palikęs daug mįslių.

Prastovos uostuose kainuoja nemenkus pinigus, todėl Norvegijos laivas įstrigusio jūrininko nelaukė – neseniai išplaukė savais keliais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prastovos uostuose kainuoja nemenkus pinigus, todėl Norvegijos laivas įstrigusio jūrininko nelaukė – neseniai išplaukė savais keliais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Nov 8, 2016, 7:21 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:29 PM

Klaipėdoje viešėjęs 29 metų norvegas linksminosi Taikos prospekte esančiame naktiniame bare „Piteris“. Šioje jūrininkų pamėgtoje smuklėje lankosi marga publika, užsuka ir laisvo elgesio merginų.

Norvegijos pilietis neatskleidė, ką ten veikė, su kuo bendravo ir kiek išgėrė. Jis tik prisiminė, kaip naktį, apie 2 val., išsvirduliavo į lauką, sėdo į taksi ir paprašė vairuotojo vežti iki uosto.

Pasak užsieniečio, ant galinės taksi automobilio sėdynės buvo dar vienas keleivis. Važiuojant įsiplieskė kažkoks incidentas – vyras nei iš šio, nei iš to užgulė norvegą ir pradėjo jį smaugti.

Užpuolikas ne tik pasikėsino į Norvegijos piliečio sveikatą, gyvybę, bet ir pareikalavo pinigų. Išsigandęs vyras pasakė, kad atiduotų viską, bet jo kišenėje švilpauja vėjai – viską pragėręs „Piteryje“.

Jūrininkas griebėsi klastos – pamelavo užpuolikams, kad yra turistas, gyvena viešbutyje „Amberton Klaipėda“, kur liko jo daiktai. Paprašė vairuotojo ten nuvežti, žadėjo parūpinti pinigų.

Taksistas esą nuvažiavęs iki viešbučio, bet ten norvego neišleido – tikriausiai pajuto, kad jis nori pabėgti. Jūrininkas pasakė, kad smaugiamas automobilio salone buvo trumpam praradęs sąmonę. Po to plėšikai auką nuvežė į mišką ir paleido. Pasitikrinęs kišenes vyras pasigedo telefono, 80 eurų ir Norvegijos piliečio paso.

Užsienietis iš miško į miestą grįžo pėsčias. Jam pavyko nusigauti ir iki uosto teritorijos, kur stovėjo jo laivas. Prie vartų sustabdžiusiems apsaugininkams vyriškis paaiškino, kad mieste buvo užpultas ir apiplėštas, iš jo pagrobti asmens dokumentai.

Susisiekę su laivo įgula apsaugininkai įsitikino, kad užsienietis iš tikrųjų yra užsienio jūrininkas, o ne koks nors apsišaukėlis.

Uostininkai su norvegu vos ne vos susišnekėjo – pėsčiomis įveikęs nemenką atstumą vyras vos apvertė liežuvį, buvo girtas kaip pėdas.

Supratę, kad norvegą mieste ištiko kažkokia nelaimė, apsaugininkai apie tai pranešė policijai.

Vėliau atsitokėjęs nuo sukrėtimų norvegas niekur neskubėjo – į policiją dėl išpuolio jis kreipėsi tiktai po kelių dienų.

Laivas įstrigusio jūrininko nelaukė

Netekęs tapatybės dokumento norvegas pateko į nepavydėtiną padėtį – pasieniečiai jam nebūtų leidę išplaukti iš Klaipėdos.

Klaipėdos uoste neseniai įsikūręs Norvegijos garbės konsulas patikėjo jūrininku – parūpino jo asmens tapatybę patvirtinančią pažymą.

Laikinųjų asmens dokumentų arba pažymų neužtenka, kad tolimojo plaukiojimo jūrininkai galėtų laisvai kirsti kitų valstybių sienas.

Prastovos uostuose kainuoja nemenkus pinigus, todėl Norvegijos laivas įstrigusio jūrininko nelaukė – neseniai išplaukė savais keliais.

Klaipėdoje nuotykių patyręs norvegas į tėvynę išskrido lėktuvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.