Latvijos pareigūnams perduoti 3 Nepalo piliečiai

Pasienyje su Lenkija sulaikytus tris Nepalo piliečius, prieglobsčio Latvijoje prašytojus, Kalvarijos užkardos pareigūnai perdavė šios šalies pasieniečiams, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pareigūnams perduoti 3 Nepalo piliečiai.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Latvijos pareigūnams perduoti 3 Nepalo piliečiai.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-15 12:44, atnaujinta 2017-04-17 21:56

Šeštadienio naktį pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją važiuojantį lengvąjį automobilį „Audi A6 Avant“ latviškais registracijos numeriais. Transporto priemonę vairavo 27 metų Latvijos pilietis, vežęs tris Nepalo piliečius.

Paaiškėjo, kad 19, 26 ir 27 metų Nepalo piliečiai yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje ir neturėjo teisės išvykti iš jos, kol šios šalies institucijos nepriėmė sprendimų dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo.

Nepalo piliečius VSAT pareigūnai buvo uždarę į areštinę. Pirmadienį priešpiet jie buvo atgabenti į Kalvarijos užkardą, iš kur pasieniečiai nepaliečius nugabeno iki sienos su Latvija.

Pasvalio rajono Saločių kaimo ribose, toje vietoje, kur anksčiau veikė Saločių – Grentstalės punktas, įvyko Kalvarijos pasieniečių susitikimas su kolegomis iš Latvijos sienos apsaugos tarnybos.

Jo metu į kaimyninę šalį buvo perduoti šie trys Latvijoje prieglobsčio pasiprašę užsieniečiai.

Migrantus vežusiam Latvijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Vairuotoją teismas leido suimti mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją