Kupiškėnui prisigėrus atsiranda priklausomybė skambinti 112

2016 m. spalio mėnesį Kupiškio rajono apylinkės teismo teisėjui Virginijui Skaraičiui eilinį kartą teko spręsti, kokią nuobodą skirti Kupiškio rajono gyventojui A. P., kuris turi nenumaldomą potraukį skambinti skubiosios pagalbos telefono numeriu 112.

Kupiškėnui prisigėrus atsiranda priklausomybė skambinti 112<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kupiškėnui prisigėrus atsiranda priklausomybė skambinti 112<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 2:46 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 2:41 PM

Kaip praneša Bendrasis pagalbos centras (BPC), nedirbantis ir alkoholiu piktnaudžiaujantis 38-erių metų vyras, nors puikiai žino apie atsakomybę už skambučius, kai nėra pagalbos poreikio, vėl ir vėl skambina numeriu 112, nors suvokia, kad jokios pagalbos jam nereikia.

Spalio 4 d. už skambinimą žinant, kad nėra pagalbos poreikio, jis buvo traukiamas administracinėn atsakomybėn jau aštuntą kartą.

Beje, paskutinį kartą jis buvo baustas vos prieš pusę mėnesio, rugsėjo 16 d. Tą kartą teismas nagrinėjo tris administracinės teisės pažeidimus, įvykdytus 2016 m. rugpjūčio mėn.

Nustatyta, kad rugpjūčio 3 d. sunkiai apgirtęs A. P. kelis kartus skambino pagalbos telefono numeriais ir, norėdamas išsikviesti greitąją medicinos pagalbą, išsigalvojo visą istoriją apie pasiklydimą miške, gyvatės įkandimą, karščiavimą bei artėjančią mirtį.

Išvykę ieškoti miške „pasiklydusio“ A. P., policininkai surado jį namuose, o atvykusiems medikams vyras prisipažino tenorėjęs analgino.

Kitą dieną, rugpjūčio 4-ąją, iš svetimo telefono į BPC paskambinęs neblaivus A. P. sukūrė istoriją, jog buvo sužalotas sugėrovo. Policininkai, nuvykę nurodytu adresu, nieko nerado.

Rugpjūčio 13 d. A. P. pagalbos telefono numeriais skambino ne mažiau nei 20 kartų ir skundėsi bloga savijauta, nors medikai jau buvo pas jį nuvykę ir suteikę pagalbą.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojams paprašius nusiųsti policiją, pas A. P. nuvykę policijos pareigūnai rado jį tokį girtą, kad net nesugebėjo nustatyti girtumo – A. P. nepajėgė įpūsti į alkotesterį.

Įvertinęs visas aplinkybes ir tai, kad paskirtų piniginių baudų A. P. nesumoka, Kupiškio rajono apylinkės teismas pripažino jį kaltu dėl skambinimo pagalbos telefono numeriais žinant, kad nėra pagalbos poreikio ir skyrė jam trisdešimties parų administracinį areštą.

Nespėjęs atlikti paskirtosios nuobaudos, spalio 4 d. A. P. vėl buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn už skambinimą pagalbos telefono numeriais, tik šį kartą – rugsėjo mėnesį.

Nustatyta, kad rugsėjo 4 d. A. P. keliolika kartų skambino numeriu 112, prašydamas atsiųsti greitąją medicinos pagalbą. Kadangi medikams jis jau labai gerai pažįstamas ir jie žino, kad būna kviečiami, kai nebūna jokio poreikio, buvo kreiptasi į policiją.

Policijos pareigūnai į A. P. namus tą dieną vyko net du kartus. Pirmą kartą, nuvykę vidury dienos, jie nustatė kupiškėnui sunkų (2,99 promilės) girtumą.

Antrą kartą, iškviesti vos po pusantros valandos, policininkai rado A. P. dar labiau apgirtusį – šį kartą jo girtumo alkotesterio pagalba nustatyti jau nebepavyko. Užtat pagal poėmio protokolą iš nuolatinio skambinėtojo buvo paimti du telefono aparatai.

Tačiau net ir paimti telefono aparatai neužkirto kelio tolesniems pažeidimams. Rugsėjo 8 d., sulaukę eilinio skundo dėl nesuskaičiuojamų A. P. skambučių, pas jį vėl buvo priversti vykti policijos pareigūnai.

Sunkiai apgirtęs vyras aiškinosi skambinęs skubios pagalbos telefono numeriu, nes norėjęs pabendrauti su BPC darbuotojais. Kadangi toks noras bendrauti nėra pripažįstamas pagrįstu pagrindu skambinti numeriu 112, A. P. vėl buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Ir šį kartą teisėjas Virginijus Skaraitis, nenustatęs jokių lengvinančių aplinkybių, skyrė jam maksimalią nuobaudą – trisdešimties parų administracinį areštą.

Po teismo A. P. skubios pagalbos telefono numeriu paskambino tik porą kartų – nuo spalio 6 d. kol kas nebuvo gauta jo skambučių. Reikia manyti, jog bendrauti su BPC ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojais pamėgęs kupiškėnas šiuo metu atlieka jam skirtą nuobaudą areštinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.