Plėšiką išdavė prastai atliktas policininko vaidmuo

Per apiplėšimą policininku apsimesti pabandęs, tačiau įtikinamai suvaidinti pareigūno taip ir nesugebėjęs mažeikiškis 33 metų Tadas Motuzas atsidūrė teisiamųjų suole kartu su dar trimis bendrininkais.

Trečiadienį Šiaulių apylinkės teisme skelbtą nuosprendį išklausė tik A.Misiūnas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Trečiadienį Šiaulių apylinkės teisme skelbtą nuosprendį išklausė tik A.Misiūnas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 3:39 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:03 AM

Bylą dėl Šiaulių rajone, Kuršėnuose, įvykdyto plėšimo išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį T.Motuzui ir jo sėbrams paskelbė nuosprendį.

Du kaltinamieji kalėjimo išvengė

Anksčiau net vienuolika kartų jau teistam T.Motuzui už plėšimą bei pareigūno vardo pasisavinimą teismas skyrė dvejus metus ir aštuonis mėnesius nelaisvės.

Subendrinus šią bausmę su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta ir dar neatlikta bausme T.Motuzui už grotų teks praleisti ketverius su puse metų bei sumokėti 979 eurų baudą.

Kartu su apiplėšimo organizatoriumi teisiamųjų suole atsidūrusiam Akmenės rajono gyventojui 34 metų Audriui Voročinskiui teismas skyrė dvejus metus nelaisvės.

Subendrinus šią bausmę su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta bausme A.Voročinskiui teks kalėti ketverius metus ir tris mėnesius.

Anksčiau taip pat teistam Akmenės rajono gyventojui 25 metų Ovidijui Šukiui teismas skyrė dvejus metus nelaisvės, tačiau bausmės vykdymą atidėjo.

Nelaisvės išvengė ir Mažeikių rajono gyventojas 20 metų Arnoldas Misiūnas – jam skirtos dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmės vykdymą teismas atidėjo dvejiems metams.

O.Šukiui bei A.Misiūnui buvo skirtos ir baudžiamojo poveikio priemonės – abu nuteistieji privalės po 50 valandų nemokamai dirbti.

Įsibrovėlis prisistatė pareigūnu

Apie į jos butą įsibrovusius ir kompiuterį bei tris mobiliojo ryšio telefonus pagrobusius du vaikinus 61 metų kuršėniškė policijai pranešė 2015 metų sausio 11-ąją.

Patirtą žalą 700 eurų įvertinusi nukentėjusioji pareigūnams nurodė, kad nusikaltėliai į jos butą dienos metu pateko išspyrę duris.

Moteris sakė, kad vienas įsibrovėlis prisistatė policijos pareigūnu, parodė kažkokį pažymėjimą ir su savimi turėjo į pistoletą panašų daiktą.

Kitas į butą įgriuvęs vaikinas ant galvos buvo užsimaukšlinęs striukės gobtuvą.

Neprašyti svečiai pareikalavo kad šeimininkė jiems atiduotų bute laikomas kontrabandines cigaretes.

Kai moteris pasakė, kad jokių cigarečių neturi, įsibrovėliai ėmė patys jų ieškoti, o neradę pasičiupo du šeimininkės mobiliojo ryšio telefonus bei šeimininkės dukters mobiliojo ryšio telefoną ir kompiuterį.

Nešini šiuo grobiu plėšikai paspruko.

Apiplėšimo planą surezgė per išgertuves

Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo pradėję pareigūnai netrukus nustatė įtariamuosius ir rado pas juos Kuršėnuose iš buto pagrobtus daiktus.

Paaiškėjo, kad apie neva kontrabandinėmis cigaretėmis kuršėniškę T.Motuzui per išgertuves papasakojo A.Misiūnas. Jis tvirtino pats tokių cigarečių pirkęs pas šią moterį.

Bijodamas, kad kuršėniškė jį atpažins, A.Misiūnas sakė galįs tik pasibelsti į duris, o reikalauti cigarečių turėsiąs T.Motuzas.

Į rengiamą plėšimą T.Motuzas įtraukė ir dar du savo pažįstamus – Akmenės rajone gyvenančius A.Voročinskį ir O.Šukį.

Abu šie vaikinai kaltais teisme neprisipažino.

Du įtariamieji kaltę neigė

A.Voročinskis sakė, kad T.Motuzas jį pasikvietė padėti atsiimti skolą, todėl jis sutikęs pabūti kartu.

A.Voročinskis tvirtino, kad apie rengiamą plėšimą nieko nežinojo.

O.Šukys tvirtino, kad T.Motuzas jo paprašęs surasti vairuotoją ir jis kartu į kelionę leidęsis tik norėdamas įsitikinti, kad T.Motuzas tikrai atsiskaitys su juos vežusiu vairuotoju.

Apie apiplėšimą O.Šukys sakė taip pat nieko nežinojęs, nes sustojus Kuršėnuose jis nuėjo į pašalę atlikti gamtinių reikalų ir, ką tuo metu veikė kiti, jis nematė.

Atminties stoka skundėsi ir T.Motuzas. Kaltės neneigęs mažeikiškis aiškino, kad tuo metu buvo susilaužęs žandikaulį ir vartojo stiprius vaistus, kuriems susimaišius su alkoholiu ir atsirado atminties spragų.

T.Motuzas aiškino, kad vykti atsiimti kažkokios skolos jam pasiūlė A.Misiūnas.

Policininko vaidmuo plėšikui netiko

Teisme A.Misiūnas prisipažino T.Motuzui užsiminęs apie galimybę pagrobti cigarečių. Anksčiau neteistas A.Misiūnas neneigė kartu su T.Motuzu išspyręs kuršėniškės buto duris ir įsibrovęs į vidų.

Nuo įsibrovėlių nukentėjusi moteris pareigūnams sakė, kad policijos pareigūnų prisistatęs T.Motuzas jai iškart sukėlė įtarimų.

Pasak nukentėjusiosios, šis vaikinas nebuvo panašus į pareigūną.

Įtarimų kuršėniškei kilo ir dėl jai parodyto pažymėjimo tikrumo. Moteris atkreipė dėmesį, kad pareigūnu prisistačiusio T.Motuzo parodytas „pažymėjimas“ nėra laminuotas.

Trečiadienį Šiaulių apylinkės teisme skelbiamą nuosprendį išklausė tik A.Misiūnas. Kiti kaltinamieji teisme nepasirodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.