Ramutė Daktarienė pralaužė ledus – su vyru bendraus ilgiau

[[ge:lrytas:lrytas:247347]]

R.Daktarienei – geros žinios iš teismo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Daktarienei – geros žinios iš teismo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 2:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:06 PM

Tokią teisę išsikovojo jo sutuoktinė Ramutė Daktarienė. Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT)ji buvo apskundusi Kalėjimų departamento ir Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo (TI-K) nustatytą tvarką, nuteistiesiems iki gyvos galvos draudžiančią ilgalaikius pasimatymus.

Iki šiol su žmona matytis ilgiau nei parą nebuvo leidžiama nė vienam nuteistajam.

R.Daktarienės skundą išnagrinėjęs VAAT nusprendė, jog draudimas bendrauti su žmona pažeidė žmogaus teises bei šeimos privatų gyvenimą. Už tai R.Daktarienei iš valstybės priteista 500 eurų kompensacija.

Dėl išgyvenimų, kuriuos patyrė negalėdama bendrauti su vyru, nusikaltėlių šulo žmona buvo pareiškusi 10 tūkstančių eurų ieškinį.

R.Daktarienė teismui aiškino, jog ilgalaikių pasimatymų prašo norėdama išsaugoti šeimą, kurią sukūrė prieš 36 metus.

Ilgalaikiai kalinių pasimatymai su šeimos nariais trunka ilgiau nei parą. Kada ir kas kiek laiko pasimatymai bus suteikti Ramutei ir Henrikui Daktarams, VAAT nenurodė. Kaip vykdyti teismo sprendimą, spręs Lukiškių TI-K administracija.

R.Daktarienės advokatas Gintas Gustaitis neabejoja, kad kalėjimo administracija ieškos priežasčių, kaip poros pasimatymus atidėti kuo ilgesniam laikui. „Jei teismo sprendimas nebus vykdomas, bus pagrindas naujiems skundams“, – kalbėjo advokatas.

Kad galėtų susitikti su vyru, R.Daktarienė atvykdavo ir į visus H.Daktaro teismo posėdžius. Tačiau porą kartų liko nusivylusi -- konvojaus pareigūnai Henytės neatvežė į teismą.

Jis nebuvo atvežtas ir į svarbiausią nuosprendį Aukščiausiajame teisme. Išgirdusią, kad jos vyras grotų iš tiesų turės praleisti visą likusį gyvenimą, R.Daktarienę ištiko isterijos priepuolis. Į teismą teko kviesti greitąją pagalbą. ˙˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.