Už valdiškus pinigus remontavęs savo automobilius R. Keršys stos prieš teismą

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir į teismą nagrinėti perduota baudžiamoji byla, kurioje 38 metų Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Ramūno Keršio kaltinamas svetimo turto pasisavinimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, praneša Generalinė prokuratūra.

Teismas nagrinės Zarasų r. savivaldybės pareigūno bylą.<br>R.Jurgučio asociatyvi nuotr.
Teismas nagrinės Zarasų r. savivaldybės pareigūno bylą.<br>R.Jurgučio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 11:18 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:11 PM

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Tyrimo duomenimis, 2014 m. kovo-gegužės mėnesiais Ramūnas Keršys kelis kartus galimai pasinaudojo savo tarnybine padėtimi bei sukčiavo, kad būtų nemokamai suremontuoti asmeniniai jo automobiliai.

Įtariama, kad savo tuometei pavaduotojai, kuri nuo baudžiamosios atsakomybės atleista pagal laidavimą, o jos atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, direktorius nurodydavo suorganizuoti jo asmeninių automobilių remontą autoservise, o jų remonto išlaidas apmokėti savivaldybės lėšomis.

Manoma, kad tai buvo daroma klastojant savivaldybės apskaitos dokumentus ir juose nepagrįstai įrašant didesnes sumas už tarnybinių automobilių remontą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę STT pareigūnai surinko informaciją, kad tokiu būdu už dviejų Ramūnui Keršiui priklausančių automobilių remontą iš savivaldybės biudžeto galimai buvo sumokėta beveik 1 tūkstantis eurų.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Panevėžio prokuratūros prokuroro S. Daunoravičiaus, dėl, kaip įtariama, neteisėtų R. Keršio veiksmų didelę neturtinę žalą patyrė valstybė ir Zarasų rajono savivaldybė, nes eidamas itin aukštas pareigas savivaldybėje, kaltinamasis diskreditavo administracijos direktoriaus vardą, sumenkino savivaldybės prestižą visuomenės akyse.

Kadangi Zarasų rajono savivaldybė nepasinaudojo teise pateikti civilinį ieškinį dėl galimai nusikalstamų R. Keršio veiksmų jos biudžetui padarytos materialinės žalos, tai, gindama visuomenės interesus, padarė prokuratūra, pateikusi 982 eurų dydžio ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.