Kaune nušautas bušido kovotojas Remigijus Morkevičius

Žudikas tykojo prie laiptinės 

Kaune nušautas bušido kovotojas Remigijus Morkevičius.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Kaune nušautas bušido kovotojas Remigijus Morkevičius.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas, Sigita Lanauskienė, BNS ir lrytas inf.

Dec 21, 2016, 9:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:21 PM

Žudikas tykojo prie laiptinės 

Kaip pranešė policija, 20 val. 20 min. gautas pranešimas, kad Baltų prospekte rastas vyro lavonas su šautine žaizda. Paaiškėjo, kad mirusysis yra žinomas sportininkas.

„Kūne rasta ne viena šautinė žaizda, detalesnės informacijos pateikti dabar negaliu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo“, – BNS sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Darius Žukauskas. 

Žudikas tykojo prie R.Morkevičiaus namo laiptinės. Kai vyras visureigiu „Land Rover“ sustojo kieme ir iš jo išlipo, pasipylė šūviai. Kas vyko toliau, versijos skiriasi.  Vieni šaltiniai nurodė, neva nusikaltėlis spruko automobiliu, kiti tikina, kad jis nubėgo į gretimą kiemą.  

Kaip pasakojo įvykio vietoje buvusi „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė, įvykio vietoje dirbo gausios policijos pajėgos, taip pat darbavosi kinologai su šunimis.

Daugiau nei dvi valandas sportininko kūnas nebuvo išvežtas iš nusikaltimo vietos, ten dirbo 20 policijos pareigūnų.

Medikai konstatavo mirtį

Kaimynai pasakojo, kad vyras namo grįžo po aštuntos valandos iš treniruotės. Keliama versija, kad kulką paleidęs žudikas galėjo R.Morkevičiaus jau tykoti kieme. Kaimynų versijos, kiek kulkų buvo iššauta, skiriasi – vieni tikina girdėję 4–5 šūvius, kiti – 7–8.

Pranešimą apie ant žemės gulintį žmogų pirmieji gavo medikai.

Paaiškėjus, kad žmogus negyvas, į įvykio vietą išsiųstos gausios policijos pajėgos, atvyko pareigūnai iš Policijos departamento. 

Praėjus valandai po iškvietimo įtariamųjų dar nebuvo nustatyta.

Greitosios pagalbos budintys medikai pasakojo, kad pagalbą R.Morkevičiui iškvietė jo kūną aptikusios moterys. Nušautas sportininkas gulėjo prie daugiabučio ant pievelės.

Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį ir iškvietė policijos pareigūnus.

Netoli šios vietos nužudyti jau keli su Kauno nusikalstamomis gaujomis susiję žmonės.

Buvo policijos akiratyje 

R.Morkevičius daugelį metų buvo Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje. Jis buvo užfiksuotas bendraujantis su Kryžkelės gaujos, taip pat Vilijampolės nusikalstamo pasaulio atstovais. Turėjo pravardes Morka ir Remyga.

34 metų R.Morkevičius yra gerai žinomas buvęs daugkartinis Tailando bokso ir bušido kovų nugalėtojas. 

Balandį Kauno apylinkės teismas jį nubaudė areštu už viešosios tvarkos pažeidimą. 

Kovotojui buvo skirta 30 dienų arešto bausmė. 

Policija pranešimą apie Kaune, Rotušės aikštėje, vykstančias muštynes gavo balandžio 11-osios vakarą. 

Pareigūnams nuvykus buvo rastas sužalotas Didžiosios Britanijos pilietis, jis buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Po nukentėjusiojo apklausos sulaikytas jį sužalojęs 1982 metais gimęs R.Morkevičius. 

R.Morkevičius 2005-aisiais tapo pasaulio „ZST Grand Prix“ bušido varžybų nugalėtoju svorio kategorijoje iki 65 kilogramų. 

2013-ųjų gruodį Kauno apylinkės teismas pripažino jį kaltu ir dėl merginos sumušimo. Vyrui buvo paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, priteista sumokėti 520 litų (150 eurų) baudą.

Taip pat iš dalies patenkintas civilinis ieškinys – nukentėjusiajai priteista 5 tūkst. litų (1450 eurų) neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.