Nušauto Remigijaus Morkevičiaus biografijoje – net kelios brutalios muštynės

Kaune nušautas garsus sportininkas Remigijus Morkevičius anksčiau turėjo reikalų su teisėsauga – gatvėse jis buvo užpuolęs silpnesnes už save aukas.

Nusikaltėlių auka tapęs R.Morkevičius anksčiau pats turėjo reikalų su teisėsauga.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nusikaltėlių auka tapęs R.Morkevičius anksčiau pats turėjo reikalų su teisėsauga.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 9:50 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:21 PM

2016 metų balandžio 27 dieną pasaulio pasaulio bušido čempionui, Tailando bokso ir kikbokso turnyrų nugalėtojui R.Morkevičiui buvo skirtas 20 parų areštas.

Garsus sportininkas buvo kaltinamas pažeidęs viešąją tvarką – balandžio 11-osios vakarą senamiestyje be jokios priežasties užpuolęs 43 metų turistą britą, gyvenantį Londone. Užsienietis nuo smūgio prarado sąmonę, jis buvo gydomas ligoninėje. Turistas patyrė sunkią galvos traumą.

R.Morkevičius neblaivus siautėjo Rotušės aikštėje esančiame restorane „Soul“, kuriame kelias valandas sėdėjo su savo gyvenimo drauge ir dviem bičiuliais. Kompanijoje buvo ir mažamečių vaikų.

Anot liudininkų, bušido meistras keikėsi, šūkavo restorane, o išėjęs iš jo, puolė spardyti lauko staliukus ir kėdes. Tačiau tai buvo tik žiedeliai – R.Morkevičius puolė stabdyti pravažiuojančius automobilius, spardė mašinas, o paskui pasivijo atsitiktinai pro šalį ėjusį Didžiosios Britanijos pilietį ir smogė jam kumščiu.

R.Morkevičiaus veiksmus teisėja Živilė Bliūdžiuvienė, skaitydama nuosprendį dėl brito užpuolimo, pavadino „nusikaltimų recidyvu“ – jis jau ne pirmą kartą gatvėje užpuola žmones.

Kikbokso ir bušido žvaigždė tąsyk aiškino negalintis vartoti alkoholio – svaiginantis „atsirakina“ pavojingi demonai, todėl pasekmės gali būti sunkios. Pavyzdžiui, jis neatsiminė, kaip sumušė britą, siautėdamas Kauno senamiestyje. Liudininkai pasakojo, kad nuo R.Morkevičiaus kliuvo ir jo draugei, tačiau pastaroji tai paneigė.

Sportininkas nevaldė emocijų ir prieš užsieniečio užpuolimą. 

R.Morkevičiui 2009 metais teismas skyrė 2,6 tūkst. litų (753 eurų) baudą už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Tąsyk R.Morkevičius buvo sulaikytas už tai, kad Maironio gatvėje Kaune su draugu į langus mėtė sniego gniūžtes, išlaužė laiptinės duris ir apgadino kelis automobilius.

2013 metų kovo 22 dieną R.Morkevičius Kaune, Vilniaus gatvėje, ėmė kabinėtis prie būrelio moterų, ėjusių pro šalį. Iš pažiūros neblaivus R.Morkevičius griebė 20-metei Karinai M. už sėdmenų, o jai atsisukus spyrė į veidą – taip, kaip kovos menų atstovai daro ringe. Kaunietė parkrito ant grindinio ir prarado sąmonę.

Merginai buvo nustatytas smegenų sukrėtimas, sudaužytas veidas, nosis, sutrenktas sprandas, jai prireikė psichologų pagalbos.

Sulaikomas R.Morkevičius priešinosi policijos pareigūnams, todėl jie panaudojo elektros šoką.

Kauno apylinkės teismas boksininkui ir bušido meistrui skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę ir 520 litų (151 euro) baudą. Jis taip pat buvo įpareigotas atlyginti savo aukai 5 tūkst. litų (1448 eurų) neturtinę žalą.

Sportininkas tikino nenorėjęs žaloti praeivės, tik puikavosi savo sugebėjimais. Tiesa, paskui jis pareiškė, kad gailisi dėl išpuolio ir žadėjo pasitaisyti.

2015 metais R.Morkevičius laimėjo populiarų televizijos projektą „Šuolis“, kuriame dalyvavo kartu su žinomais pramogų pasaulio atstovais. Jam atiteko pagrindinis prizas – 10 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.