Remigijaus Morkevičiaus nužudymo versijos: kerštas, skolos ir Deimantas Bugavičius

Ketvirtadienio rytą tirti garsaus sportininko 34 metų Remigijaus Morkevičiaus nužudymo Baltų prospekte atvyko policijos pareigūnai – toliau vyksta intensyvios žudikų paieškos, ieškoma įkalčių.

R.Morkevičiaus (nuotr.) ir D.Bugavičiaus žmogžudystės – susijusios? Abu vyrai siejami su Kauno mafija.<br>lrytas.lt nuotr.
R.Morkevičiaus (nuotr.) ir D.Bugavičiaus žmogžudystės – susijusios? Abu vyrai siejami su Kauno mafija.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 2:22 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:13 PM

Vieta prie daugiabučio laiptinės, kur kulkomis buvo suvarpyta bušido ir kikbokso žvaigždė, nuklota baltomis rožėmis ir žvakėmis – ateidavo jauni vyrai, jie uždegdavo žvakeles ir greitai pasišalindavo. Jie buvo nekalbūs, veidus slėpė po gobtuvais – niekas žurnalistams nenorėjo pasakoti apie velionį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas nepaneigė, kad R.Morkevičius galėjo priklausyti organizuotų nusikaltėlių pasauliui.

Neatmetama ir tai, kad R.Morkevičiaus nužudymas susijęs su praėjusių metų lapkritį įvykdytu kitu platų atgarsį sukėlusiu nusikaltimu – muzikos grupės „Naujos pupytės“ narės Vitos Jakutienės mylimojo Deimanto Bugavičiaus nužudymu.

Kad jie pažinojo vienas kitą ir turėjo tam tikrų sąsajų, neslėpė ir Kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

D.Bugavičius priklausė „Agurkinių“ gaujai, o R.Morkevičius buvo siejamas su šios gaujos aršiais konkurentais „Kamuoliniais“. Manoma, kad tarp jų anksčiau galėjo perbėgti juoda katė.

Tiesa, abi žmogžudystės kol kas tiriamos atskirai. Nusikaltimai dar neišaiškinti, įtariamieji nesulaikyti.

D.Bugavičius buvo nužudytas, įtariama, dėl nesėkmingo mėginimo įvykdyti perversmą Pravieniškių kolonijoje. Tuo metu jis ten kalėjo ir norėjo nuversti kalinių lyderį Aidą, pravarde Kupčia. Kai D.Bugavičius išėjo į laisvę, jam galėjo būti keršijama. Neatmetama, kad šioje istorijoje savo pėdsaką palikęs ir R.Morkevičius.

Sportininką slėgė skolos?

Šūvių seriją trečiadienio vakarą girdėjusi R.Morkevičiaus kaimynė Zigfrida B. naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad sportininkas gyveno ramiai, neteko pastebėti, jog jis bendrautų su įtarimą keliančiais žmonėmis, vyrais iš nusikaltėlių pasaulio.

Prie gėlių dar buvo matyti kraujo dėmės. Nors dauguma kalbintų kaimynų tvirtino, kad po nusikaltimo jaučiasi saugiai, kai kurie neslėpė bijantys. Tai jau ne pirmas atvejis, kai Šilainių rajone nušaunamas žmogus. Pernai lapkritį šiame rajone nuo kulkų krito D.Bugavičius – vos už už poros šimtų metrų esančioje Šėtos gatvelėje.

„Paties nusikaltimo nemačiau – nei Remigijaus, nei jo žudiko. Su juo artimiau bendravo mano dukra. Girdėjome, kad Remigijus galėjo turėti skolų“, – pasakojo Zigrifa B.

Prieš nusikaltimą prigulusi to paties namo gyventoja Eugenija Adomaitienė taip pat girdėjo šūvių pliūpsnius – moteriai pasirodė, kad leidžiami fejerverkai. Vėliau ji pamatė kieme policijos pareigūnus. Policininkai klausinėjo gyventojų, ar jie nematė nusikaltimo momento.

„Remigijus buvo ramus, su juo draugiškai sutarėme. Kartu užaugome šiame name. Tiesa, artimiau nebendravome – tarp mūsų amžiaus skirtumas, aš vyresnis. Neįsivaizduoju, kas galėjo įvykdyti tokį žiaurų nusikaltimą“, – kalbėjo trečias užkalbintas namo gyventojas.

Prieš vidurdienį prie R.Morkevičiaus namo atvažiavo prabangus visureigis BMW, kurio numeriai – trys šešetukai. Iš jo išlipęs verslininkas, vardu Kęstas, tvirtino augęs su R.Morkevičiumi, bet apie galimus nusikaltimo motyvus aiškino nežinantis.

Draugei prireikė skubios pagalbos

R.Morkevičius buvo nušautas išlipęs iš savo automobilio, prie laiptinės durų. Šiuo metu Valstybinėje teismo medicinos tarnyboje vyksta kūno tyrimas, jame dalyvauja ne tik medicinos ekspertai, bet ir policija. Tyrimą planuojama baigti ketvirtadienį, po to kūnas turėtų būti perduotas artimiesiems.

Kūdikio besilaukiančiai R.Morkevičiaus gyvenimo draugei Raimondai Orvydaitei trečiadienio vakarą prireikė medikų pagalbos – į jos namus atvyko greitosios pagalbos brigada. Moteris netrukus gali gimdyti. Suteikę pagalbą, medikai jos į ligoninę neišvežė.

Knygų apie kriminalinį Kauno pasaulį autorius Dailius Dargis ketvirtadienio rytą bendravo su artimais R.Morkevičiaus aplinkos žmonėmis – jų nuomone, sportininkas galėjo tapti keršto auka.

Pastaruoju metu R.Morkevičius gyveno ramiai, sportavo, rūpinosi šeima – greitai pasaulį turi išvysti trečias vaikas.

Manoma, kad nusikaltimui buvo kruopščiai pasirengta: kad auka neturėtų galimybių išgyventi, į kaklą ir krūtinę buvo paleista šūvių serija. Pasak Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko Rolando Kiškio, iš viso kūne yra keliolika žaizdų.

Kauno Dainavos rajone augęs D.Dargis dažnai matydavo savo daugiabučio kieme R.Morkevičių – pastarasis lankydavosi pas D.Dargio kaimynystėje gyvenusius vaikinus, su kuriais draugavo.

D.Dargiui nekrito į akis, kad R.Morkevičius būtų ūmaus, neprognozuojamo būdo, konfliktuotų su bendraamžiais.

Vėliau R.Morkevičius įsivėlė į garbės nedarančias istorijas: gatvėje žiauriai sumušė merginą ir užsienietį, įkliuvo dėl vagystės Olandijoje. Už visus šiuos nusikaltimus jis sulaukė bausmės.

R.Morkevičius pasakojo, kad negali vartoti alkoholio – tada tampa neprognozuojamas ir apsėstas pykčio demonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.