Kauno juodoji skylė: Remigijus Morkevičius nušautas krauju paženklintoje vietoje

Žudiko kulkos bušido meistrą Remigijų Morkevičių pakirto Šilainiuose – Kauno daugiabučių mikrorajone, liūdnai garsėjančiame nusikaltimais. Kauno nusikalstamo pasaulio tyrinėtojas, žurnalistas Dailius Dargis atkreipė dėmesį, jog šis mikrorajonas dėl savo reputacijos žinomas net Norvegijoje.

R.Morkevičius nušautas Šilainiuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Morkevičius nušautas Šilainiuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-23 22:02, atnaujinta 2018-02-09 20:59

Būtent Šilainiuose prieš 5 metus aidėjo gaujų karų šūviai, kurių metu buvo nušauti du žmonės. Tačiau D.Dargis abejoja, ar R.Morkevičiaus nužudymas yra ženklas, kad Kaune atgyja gaujų karai – nors tokios galimybės neatmetė.

Knygų apie Kauno mafijos istoriją autorius D.Dargis portalui lrytas.lt sakė, jog R.Morkevičiaus nužudymas buvo didelis netikėtumas sportininką artimai pažinojusiems žmonėms.

„Šiandien, ketvirtadienį kalbėjausi su nužudytojo artimu draugu. Jis man pasakojo nepastebėjęs, kad R.Morkevičius pastaruoju metu kažko bijojęs, saugojęsis. Tas vyriškis spėliojo: gal išlindo kokia nors sena nesantaika? Negirdėjo, kad būtų įklimpęs į skolas. Mistika tiesiog – taip ir pasakė“, – pasakojo D.Dargis.

Tačiau rašytojas atkreipė dėmesį į sportininko nužudymo vietą.

„Šilainiai pastaruoju metu tapo tarsi Kauno juodąja skyle. Pernai man teko talkinti norvegų televizijos žurnalistams, į Kauną atvykusiems rengti laidų ciklo apie lietuvių padarytus nusikaltimus Norvegijoje. Svečiai iš karto paprašė manęs nuvežti juos į Šilainius. Jie jau buvo surinkę daug informacijos apie kriminogeninę padėtį šiame Kauno mikrorajone“, – prisiminė D.Dargis.

Iš tiesų būtent Šilainiuose aidėjo jau retai Kaune pasigirstantys gaujų tarpusavio nesantaikos šūviai.

2011 metų kovą prie katalikiškos „Ąžuolo“ mokyklos buvo nušautas prieštaringos reputacijos verslininkas, buvęs kandidatas rinkimuose į Lietuvos prezidentus Vidmantas Sadauskas.

Šiuo nusikaltimu buvo kaltinami Sauliaus Velečkos vadovaujamos „Agurkinių“ gaujos nariai.

Tų metų gruodį prie pat vaikų darželio Šilainiuose buvo nušautas su „Agurkinių“ nusikalstama grupuote siejamas Darius Čekalinas. Jis nuo kulkų krito tuo metu, kai su žmona atvažiavo iš darželio pasiimti vaiko. Šūviai buvo paleisti, kai moteris įėjo į darželio pastatą.

Nors teisėsaugos ir aptramdyti, „agurkiniai“ yra viena stipriausių Kauno gaujų, paskui kurią velkasi kruvini pėdsakai.

Kaune praėjusių metų lapkritį buvo nušautas muzikos grupės „Naujosios pupytės“ Vitos Jakutienės mylimasis, vienas „Agurkinių“ gaujos lyderių Deimantas Bugavičius, o šių metų pavasarį nužudytas kitas su šia gauja siejamas vyras Igoris Laškevičius. I.Laškevičiaus nužudymą pavyko išaiškinti, o D.Bugavičiaus žudikai iki šiol nesurasti, nors policija siūlo galą jau yra aptikusi.

R.Morkevičius buvo nušautas trečiadienio vakare, Šilainiuose, Baltijos gatvėje. Į jį paleista per 10 kulkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.