Remigijaus Morkevičiaus žmogžudystės byloje – daug galvosūkių

Kaune artimieji ir draugai atsisveikino su nužudytu bušido kovotoju Remigijumi Morkevičiumi. Jo atminimui Šv.Dvasios bažnyčioje aukotose mišiose sklandė klausimas: kas ir už ką nušovė jauną vyrą?

Bažnyčioje šalia urnos su R.Morkevičiaus pelenais vakar buvo padėtas sportininko iškovotas diržas ir jo nuotrauka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bažnyčioje šalia urnos su R.Morkevičiaus pelenais vakar buvo padėtas sportininko iškovotas diržas ir jo nuotrauka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Lanauskienė, Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

2016-12-28 13:03, atnaujinta 2018-02-09 20:27

Policijos tyrėjai jau išsiaiškino, iš kokio ginklo praėjusią savaitę buvo paleisti šūviai į Rytų kovos menų žvaigždę 34 metų kaunietį R.Morkevičių.

Žudikas rankose laikė rusišką automatą „Kalašnikov“.

Kūne kulkų nerasta

Kriminalistai nusikaltimo vietoje Kauno Šilainių rajone praėjusio trečiadienio vakarą aptiko keliolika šovinių tūtelių – maždaug pusę apkabos.

Teismo medicinos ekspertai atliko neįprastą procedūrą – skrodimo metu morge neaptikę kulkų jie nuvežė kūną į Kauno klinikas, tačiau net ir peršvietus rentgeno aparatu nė viena kulka nebuvo rasta.

Visos žaizdos – kiauryminės. Daugiausia jų aptikta kakle, kliuvo ir į krūtinę.

„Kulkų greitis turėjo būti labai didelis, greitesnis nei šaudant iš daugelio kitų ginklų.

Neatmestina versija, kad automatas buvo perdirbtas arba panaudoti tam tikri šaudmenys“, – pasakojo tyrėjai.

Žudynių braižas – panašus

Įtariama, kad daugelio bušido ir kikbokso turnyrų nugalėtojas R.Morkevičius priklausė Kauno Kamuolinių grupuotei.

Kamuoliniai dėl dominavimo Kaune aršiai grumiasi su kita miesto gauja – Agurkiniais, kurių vienas lyderių Deimantas Bugavičius praėjusių metų lapkritį buvo nušautas tame pačiame Šilainių rajone kaip ir R.Morkevičius.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko Rolando Kiškio teigimu, yra duomenų, kad R.Morkevičius ir muzikos grupės „Naujos pupytės“ Vitos Jakutienės meilužis D.Bugavičius anksčiau vienas kitą pažinojo.

Manoma, jog abi žmogžudystės viena su kita yra susijusios. Tačiau nė viena iš jų kol kas nėra ištirta.

Žudikai kauniečių tykojo prie jų namų: R.Morkevičius nušautas Baltų prospekte šalia daugiabučio laiptinės durų, o D.Bugavičius – vos už poros šimtų metrų esančioje Šėtos gatvelėje, greta kotedžo.

Abiejų nusikaltimų braižas labai panašus, tik skiriasi užpuolikų skaičius.

Pirminiais duomenimis, į bušido čempioną, grįžtantį iš treniruotės namo, šaudė vienas nusikaltėlis, o D.Bugavičių užpuolė dviese.

Laukia kruopštus darbas

Teisėsaugos pareigūnai antradienį tęsė vaizdo įrašų peržiūrą – jie po nusikaltimo buvo paimti iš vaizdo kamerų, įrengtų viešose vietose ne tik Šilainiuose, bet ir kituose miesto rajonuose. Manoma, kad peržiūra gali užtrukti ne vieną savaitę.

Bet kriminalistai viliasi, kad vis dėlto pavyks nustatyti automobilį, į kurį įsėdo bušido meistro žudikas.

Aukos prosenelė – dar gyva

Antradienį atvežta į šarvojimo salę urna su R.Morkevičiaus pelenais netrukus buvo pernešta į bažnyčią.

Urną puošė sportininko kovose laimėtas diržas. Sportininko mylimoji Raimonda Orvydaitė pamaldų metu liko šarvojimo salėje bažnyčios rūsyje.

30-metė moteris po kelių dienų turėtų gimdyti antrąjį savo ir R.Morkevičiaus sūnų.

Atsisveikinti su mylimuoju ji dar turės laiko, mat laidotuvės buvo atidėtos kitai dienai. Jas gedintys giminaičiai ketina surengti tik artimųjų ratui.

R.Morkevičiaus giminaičiai negalėjo patikėti jauno vyro mirtimi. „Jo prosenelė dar gyva, šįmet atšventė 99 metų sukaktį. Negaliu patikėti, kad jis miręs“, – ašaras prie bažnyčios liejo velionio senelio brolis.

„Prieš pusantros savaitės buvau pas jį svečiuose – jo draugė paruošė vakarienę.

Nemačiau žmogaus, kuris taip mylėtų savo vaikus kaip Remigijus“, – apie nušautą anūką kalbėjo senelis Dainius.

Vyras apgailestavo, kad anūkas nespėjo įgyvendinti svajonės – ketino atidaryti Rytų kovos menų sporto klubą.

Bažnyčioje prie įėjimo buvo padėta dėžutė su užrašu „Aukos artimiesiems“. Nužudytojo artimieji prašė žmonių vietoj gėlių prisidėti auka, paremiant R.Morkevičiaus šeimą.

Monstras gatvėse – pavyzdingas šeimoje

R.Morkevičius gyveno dvilypį gyvenimą. Jis liūdnai pagarsėjo savo chuliganiškais išpuoliais prieš gatvės praeivius – turistą iš Didžiosios Britanijos ir lietuvę merginą, be to, buvo įkliuvęs dėl batų vagystės Olandijoje. Aukas jis sumušė būdamas girtas.

Tačiau artimieji prisimena, kaip nuoširdžiai sportininkas buvo atsidavęs savo šeimai ir visai giminei.

„Geresnio tėvo Lietuvoje nebuvo ir daugiau nebus“, – po R.Morkevičiaus mirties draugams pareiškėjo buvusi jo draugė Agnetė M., su kuria jis susilaukė sūnaus. Dabar jam – treji metai.

Boksininkas labai rūpinosi vyresnėliu sūnumi, nors ir kartu su juo negyveno.

Išsiskyręs su Agnete, jis Londone susipažino su R.Orvydaite, kuri gyrė savo draugą už jo rūpestį ir atvirumą. Pora pernai susilaukė sūnaus, artimiausiu metu R.Orvydaitė turėtų pagimdyti antrą jųdviejų vaiką.

Vaikystėje tėvų netekusį R.Morkevičių augino močiutė ir teta. Jaunuoliui sulaukus pilnametystės, tarp jo ir giminaičių išliko tvirti ryšiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.