Paskelbti nuosprendį garsioje Kauno milijonieriaus nužudymo byloje trukdo ligos

Penktadienį buvo planuojama skelbti nuosprendį 31 metų milijonieriaus iš Kauno Aurimo Rapalio nužudymu įtariamam 18-mečiui jonaviškiui Edgarui Januškevičiui. Tačiau verdikto dar teks palaukti – jo paskelbimas atidedamas jau antrą kartą.

Nuosprendis milijonieriaus verslininko A.Rapalio nužudymu kaltinamam E.Januškevičiui (nuotr.) turėtų būti paskelbtas sausio 17 dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nuosprendis milijonieriaus verslininko A.Rapalio nužudymu kaltinamam E.Januškevičiui (nuotr.) turėtų būti paskelbtas sausio 17 dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2017, 12:51 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:05 PM

2016 metų gruodį tai padaryta dėl Danutės Giačaitės vadovaujamos Kauno apygardos teisėjų kolegijos užimtumo, o penktadienį – dėl vieno kolegijos nario ligos.

Viliamasi, jog sausio 17 dieną iš trečio karto pagaliau pavyks paskelbti nuosprendį šioje platų atgarsį sukėlusioje byloje.

Rukloje (Jonavos r.), neturtingoje šeimoje užaugęs E.Januškevičius prisipažino virtuviniu peiliu subadęs interneto paslaugų bendrovei „Hostinger“ vadovavusį verslininką, nes norėjo pagrobti jo pinigus ir sportinį automobilį „Ferrari“.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2015 metų gegužės 29-osios paryčiais, Kauno centre esančiame prabangiame A.Rapalio bute. Tuo metu E.Januševičiui buvo 17 metų.

Paauglį viliojo ne tik verslininko „Ferrari“, bet ir kiti jo automobiliai. A.Rapalis buvo įsigijęs apynaujį „Audi R8“ ir visureigį „Saab 9-7X“.

Tiriant bylą pareigūnams nepavyko plačiau praskleisti žudiko ir jo aukos gyvenimo šydo. A.Rapalis mirė, o nusikaltėlis, kalbėdamas apie jųdviejų ryšius, nebuvo labai atviras.

Policijos kriminalistai įtarė, kad verslininko namuose lankydavosi ir daugiau nepilnamečių, kilusių iš Ruklos ir augusių nepasiturinčiose šeimose. Visi šie vaikinai gali būti pažįstami.

Lemtingą vakarą Edgaras paskambino motinai ir sakė, kad liks pas draugą nakvoti. 

Paaiškėjo, kad E.Januškevičius nuo motinos slėpė A.Rapalio amžių ir kitus asmens duomenis, tik užsiminė, jog Kaune turi draugą, kuriam – 18–20 metų.

Prokuratūra siūlo skirti E.Januškevičiui 10 metų laisvės atėmimo bausmę. Tai – pati griežčiausia bausmė, numatyta nepilnamečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.