Kūdikį į šulinį įmetusi mama teisme apsiverkė, o mažylio gelbėtojas prisiminė siaubo akimirkas

Kauno apygardos teisme trečiadienį svarstoma 7 mėnesių sūnelį Šakių rajone į šulinį įmetusios 20-metės Karolinos Adomaitytės baudžiamoji byla. Posėdžio metu buvo apklaustas kaltinamosios tėvas Žydrūnas Adomaitis, jos vaikelį išgelbėjęs kaimynas Algimantas Brazaitis, kiti vietos gyventojai.

Kauno apygardos teismas tęsia kūdikį į šulinį įmetusios K.Adomaitytės bylos nagrinėjimą. Byloje liudijo ir mažylio gelbėtojas netoliese gyvenantis A.Brazaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno apygardos teismas tęsia kūdikį į šulinį įmetusios K.Adomaitytės bylos nagrinėjimą. Byloje liudijo ir mažylio gelbėtojas netoliese gyvenantis A.Brazaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno apygardos teismas tęsia kūdikį į šulinį įmetusios K.Adomaitytės bylos nagrinėjimą. Byloje liudijo ir mažylio gelbėtojas netoliese gyvenantis A.Brazaitis.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Kauno apygardos teismas tęsia kūdikį į šulinį įmetusios K.Adomaitytės bylos nagrinėjimą. Byloje liudijo ir mažylio gelbėtojas netoliese gyvenantis A.Brazaitis.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-18 12:36, atnaujinta 2017-04-12 00:00

Klausydamasi A.Brazaičio pasakojimo, K.Adomaitytė teismo salėje apsiverkė. Ji prisipažino įvykdžiusi kraupų nusikaltimą, tvirtino, jog dėl to labai gailisi.

Kitas posėdis įvyks sausio 31 dieną. Byloje liko tik pasakyti baigiamąsias kalbas.

Jaunai moteriai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Nuosprendžio ji laukia nesuimta.

K.Adomaitytė prisipažino labai bijanti atsidurti kalėjime. Prieš pat vieną teismo posėdį ji jau buvo pabėgusi.

Motina kūdikį į ledinį vandenį įmetė 2016 metų vasarį. Jos tėvas tuo metu buvo išvykęs į darbą.

A.Brazaitis – pirmas žmogus, pas kurį atlėkė K.Adomaitytė. Moteris šaukė: „Nužudžiau vaiką!“ 

Kaimynas suspėjo laiku išgriebti kūdikį. Vyriškis mokėjo taisyklingai atlikti dirbtinį kvėpavimą.

A.Brazaičiui atgaivinus vaikelį, jis buvo skubiai pristatytas į ligoninę. Mažylis liko gyvas.

Pasak K.Adomaitytės advokatės Angelės Fominienės, nepaisant padaryto sunkaus nusikaltimo, ji prašysianti teismo neskirti realios laisvės atėmimo bausmės – į depresiją puolusiai jaunai moteriai kalėjimas gali tik dar labiau pakenkti. 

Anot advokatės, drastišką poelgį lėmė skurdas, vienatvė, emociniai išgyvenimai: „Mama pamaitino kūdikį, aprengė ir įdėjo į šulinį ant nugaros.“ 

K.Adomaitytė prieš pat nusikaltimą gyveno kartu su savo tėvu. Dabar ji įsikūrė pas savo motiną, taip pat gyvenančią Šakių apylinkėse.

Berniukas šiuo metu auga Šakių vaikų globos namuose, motinai prie jo artintis uždrausta.

Prieš savo sukrečiantį poelgį K.Adomaitytė patyrė nemažai bėdų: ją paliko kūdikio tėvas, draugė jos vardu prisiėmė greitųjų kreditų. Jauna moteris ne tik jautėsi vieniša, bet ir kentė skurdą, buvo emociškai išsekusi, ją neigiamai paveikė ir tėvų skyrybos. 

K.Adomaitytė pripažinta pakaltinama ir bus teisiama, kitaip nei du vaikus šulinyje šių metų pradžioje paskandinęs 37 metų Aurelijus Beras iš Saviečių kaimo (Kėdainių r.), kuris šiuo metu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Prieš šešerius metus Adomaičių šeimoje per plauką neįvyko tragedija – skendo jaunesnysis Karolinos brolis. Tuo metu jam buvo vos treji metai. Namiškiams išėjus kasti bulvių, namuose liko K.Adomaitytė ir jos broliukas.

Vyresnioji sesuo turėjo jį prižiūrėti, tačiau trumpam nusprendė prisidėti prie kasėjų. Likęs vienas berniukas įbrido į tvenkinį ir ėmė skęsti. Mažylį pavyko išgelbėti. Jį buvo ištikusi koma. Šis skaudus įvykis labai paveikė K.Adomaitytę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.