Kraupaus garso įrašo paslaptis atskleista – mokytojos padėjėja bus nušalinta

Į kliento skambutį atsiliepusios „Vilniaus energijos“ operatorės išgirdo širdį veriančius garsus – kitame ragelio gale kažkas be jokio gailesčio mušė vaiką. Viskas buvo užfiksuota garso įraše, policija pradėjo tyrimą. Per kelias valandas buvo pavyko išsiaiškinti, kieno balsai girdimi įraše ir iš kurios įstaigos skambinta.

„Vilniaus energijos“ operatorės padarė kraupų įrašą – tikimasi policijos pagalbos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
„Vilniaus energijos“ operatorės padarė kraupų įrašą – tikimasi policijos pagalbos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-20 14:30, atnaujinta 2017-04-11 20:18

Apie šį įvykį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Vilniaus vicemeras socialdemokratas Gintautas Paluckas.

„Jei pasitvirtins, jog tai vyko vienoje Vilniaus savivaldybės įstaigų, išsiaiškinsim ir padarysim viską, kad žmonės girdimi įraše būtų nustatyti ir neišvengtų atsakomybės. Tikimės ir policijos pagalbos. Šis įrašas padarytas tik laimingo atsitiktinumo dėka. Dėkoju Vilniaus energijos operatorei už greitą reakciją ir sąmoningumą kreipiantis į policiją ir informuojant Vilniaus savivaldybę“, – greta garso įrašo parašė politikas.

Spėjama, kad garso įrašas galėjo būti padarytas kokiose nors globos namuose ar vaikų darželyje, tačiau tai dar turi patvirtinti policija.

Garso įrašas padarytas, kai kažkas paskambino į „Vilniaus energiją“, bet nekalbėjo. Operatorė kelis kartus kartojo, kad klauso, o vėliau nutilo, kadangi kitame ragelio gale pasigirdo smurto garsai.

Spėjama, kad smurtauti galėjo moteris. Ji savo auką vadino „sterva“, „debilais“, kažkam guodėsi, kad dėl nepavykusios skambučio prarado „eurą ar du“.

Galiausiai smurtavusi moteris išrėkė: „Dink iš čia! Negausi valgyti!“

Jau žinoma, kad skambinta buvo iš mobilaus telefono.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad dėl gautos informacijos apie įvykusį incidentą, kuris penktadienį buvo atsitiktinai užfiksuotas telefoniniame įraše, pradėtas tarnybinis patikrinimas. Įrašą „Vilniaus energijos“ operatorė perdavė policijai. 

„Įtariama, kad incidentas galėjo įvykti vienoje iš Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų, tačiau patvirtintų duomenų šiuo metu dar neturima.  Savivaldybės Vaiko teisių apsaugos specialistai kartu su Policijos pareigūnais šiuo metu aiškinasi, kur tiksliai tai įvyko.

Pasitvirtinus informacijai, jog tai vyko vienoje iš Vilniaus savivaldybės įstaigų, Savivaldybė padarys viską, kad žmonės girdimi įraše būtų nustatyti ir neišvengtų atsakomybės“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Vėliau savivaldybė informavo, kad pavyko nustatyti ant vaiko šaukusią moterį.

„Nustatyta, kad incidentas vyko Savivaldybės specialiojo ugdymo įstaigoje „Aidas“. Įtariama, kad įraše girdėti, kaip mokytojos padėjėja O. P.  šaukia ant specialių poreikių turinčio vaiko. Šis vaikas yra  Vaikų ir jaunimo pensiono auklėtinis, besimokantis specialiojo ugdymo įstaigoje „Aidas“. Ar prieš vaiką buvo smurtauta, paaiškės vaiką apžiūrėjus gydytojams.

Savivaldybė padarys viską, kad kaltieji neišvengtų atsakomybės. Mokytojos padėjėja bus iškart nušalinta nuo pareigų. Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentas kartu su Vaikų teisių apsaugos skyriumi atliks išsamų incidento tyrimą.

Suteikti psichologinę pagalbą kviečiama Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba“, – penktadienio vakarą pranešė savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.