Vaiko sumušimu įtariamo Gedimino Kontenio biografija: platino narkotikus, yra žiauriai sumušęs žmogų

Savo sugyventinės vaiką Kėdainiuose kone mirtinai sumušęs 27 metų Gediminas Kontenis į teisėsaugos akiratį buvo patekęs dažnai, nesyk buvo teistas, tačiau sulaukdavo teisėjų malonės arba atsipirkdavo itin švelniais nuosprendžiais.

Ne kartą patekęs į teisėsaugos akiratį kėdainietis G.Kontenis vis išvengdavo įkalinimo ilgesniam laikotarpiui.
Ne kartą patekęs į teisėsaugos akiratį kėdainietis G.Kontenis vis išvengdavo įkalinimo ilgesniam laikotarpiui.
Ne kartą patekęs į teisėsaugos akiratį kėdainietis G.Kontenis vis išvengdavo įkalinimo ilgesniam laikotarpiui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ne kartą patekęs į teisėsaugos akiratį kėdainietis G.Kontenis vis išvengdavo įkalinimo ilgesniam laikotarpiui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-26 17:43, atnaujinta 2017-04-11 09:27

Ketvirtadienio vakarą (18 val.) Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė informavo, kad berniuko būklė išlieka kritinė.

Profesorius Rimantas Kėvalas LRT radijui sakė, kad vaiko galvos smegenys yra praktiškai žuvę, organų funkcijos yra palaikomos aparatų.

Tyrimui dėl 4 metų berniuko itin žiauraus sužalojimo vadovaujantis Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas naujienų portalui lrytas.lt ketvirtadienio vakarą pasakojo, jog G.Kontenis buvo disponavimo narkotikais byloje, turint tikslą juos platinti.

Kėdainių slėptuvėje pareigūnai aptiko daugiau nei 10 kilogramų narkotikų, taip pat didelį nelegalių ginklų arsenalą. Policininkus apstulbino gaujos atsargos – amfetaminas, kokainas, sprogstamosios medžiagos, dešimtys ginklų.

Grupuotės garaže kriminalistai rado per 20 pistoletų, didelį kiekį trotilo, daugiau nei 1000 šovinių.

Gaujos nariams Mindaugui Urbonavičiui, Dainiui Lekavičiui ir Algimantui Stašinskui skirtos gerokai griežtesnės bausmės nei G.Konteniui.

A.Stašinskas nuteistas kalėti 16 metų, o pastarieji jo bendrininkai – po 10 metų.

Kvaišalus nusikaltėlių gaujai pristatinėjusiam G.Konteniui užpernai buvo skirta vos 3 metai nelaisvės.

Tačiau iš kalėjimo jis buvo paleistas ne 2017 metais, o gerokai anksčiau – iki nuosprendžio jis kurį laiką buvo praleidęs kalėjime, todėl šis laikotarpis buvo įskaičiuotas į bausmės atlikimo laikotarpį.

2016 metais G.Kontenis vėl įkliūva policijai, šįsyk – dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Jis iš chuliganiškų paskatų žiauriai sužalojo žmogų.

Teismas ir vėl nebuvo griežtas – G.Konteniui skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

Visuomenė piktinosi, kaip buvo galima taip švelniai elgtis jo atžvilgiu.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai lapkritį dėl G.Kontenio draugės vaiko sumušimo – tas pats berniukas buvo rastas sužalotas. Tačiau tyrimas buvo nutrauktas, neįrodžius G.Kontenio kaltės.

Vietos valdžios institucijos žinojo apie G.Kontenio polinkį smurtauti, bet laiku neužkirto kelio jo naujam siaubingam nusikaltimui – tyčiniam itin sunkiam mažylio sužalojimui. Jis buvo įvykdytas trečiadienį.

Duodamas parodymus po paskutinio nusikaltimo, G.Kontenis nebuvo atviras su teisėsauga.

„Susidarė įspūdis, kad jis nenori atskleisti, kokiose vietose buvo nusikaltimo dieną“, – pasakojo prokuroras V.Gataveckas.

Pareigūnams atrodė, kad vyriškis nesigaili dėl savo kraupaus išpuolio.

Ketvirtadienio vakarą Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė pranešė, vaikelio būklė išlieka labai sunki, jis gydomas reanimacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.