17-metės žudikas Nerijus Bilevičius jau pagarsėjo Švedijos kalėjime

Už žiaurų septyniolikmetės nužudymą Švedijoje kalintis lietuvis Nerijus Bilevičius dėl homofobinių ir įžeidžiančių įrašų vėl atsidūrė teisėsaugos akiratyje.

Už 17-metės L.Holm nužudymą Švedijoje kalintis N.Bilevičius įtariamas užrašais įžeidinėjantis kalėjimo prižiūrėtojus.
Už 17-metės L.Holm nužudymą Švedijoje kalintis N.Bilevičius įtariamas užrašais įžeidinėjantis kalėjimo prižiūrėtojus.
N.Bilevičius įtariamas užrašais įžeidinėjantis kalėjimo prižiūrėtojus.
N.Bilevičius įtariamas užrašais įžeidinėjantis kalėjimo prižiūrėtojus.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 10, 2017, 8:50 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:48 AM

Iki gyvos galvos už Lisos Holm nužudymą nuteistas ir bausmę Švedijos kalėjime atliekantis 36 metų N.Bilevičius negali ramiai gyventi.

Įtariama, kad lietuvis išpaišė kalėjimo sienas prižiūrėtojus įžeidžiančiais užrašais, o vieną darbuotoją išvadino gėjumi.

N.Bilevičius kali pietryčių Švedijoje esančio Norteljės kalėjimo sektoriuje, kuriame bausmes atlieka už seksualinius nusikaltimus nuteisti asmenys.

Anksčiau neturėjo problemų

Šio kalėjimo darbuotojai teigė, kad prieš atvykstant N.Bilevičiui, jie jokių problemų su nuteistaisiais neturėjo. Kai čia atsirado lietuvis, pasipylė vienas konfliktas po kito.

Per trumpą laiką įkalinimo įstaigoje kilo ne vienos muštynės, kurių centre buvo atsidūręs N.Bilevičius. Dėl to jį kelis kartus teko uždaryti į izoliatorių.

Neseniai kalėjimo darbuotojai pastebėjo, kad vienos gyvenamosios patalpos sienos yra ištepliotos nešvankiais užrašais. Vėliau panašių užrašų aptikta ir patalpose, kuriose nuteistieji dirba.

Nemėgo nuo pirmo žvilgsnio

Nors į gyvenamąsias ir darbo patalpas gali patekti ne tik N.Bilevičius, kalėjimo darbuotojų akys pirmiausia nukrypo į jį.

To priežastis – užrašas, kuriame teigiama: „N.N. yra gėjus“.

Būtent su prižiūrėtoju, kurio inicialiai yra N.N., labiausiai nesutaria N.Bilevičius.

Antipatiją vienas kitam jie pajuto jau pirmo susitikimo metu – nuo to laiko tarp abiejų vyrų buvo kilę konfliktų.

Įtariama, kad N.Bilevičius, negalėdamas kitaip atkeršyti savo nemėgstamam darbuotojui, susikaupusį pyktį išliejo įžeidinėdamas užrašais ant sienų.

N.Bilevičius buvo apklaustas dėl šio incidento, tačiau savo kaltės nepripažįsta.

Jei bus įrodyta, kad įžeidimų ant sienų prirašė jis, N.Bilevičius gali dar kartą atsidurti teisiamųjų suole.

Buvo išvežtas į ligoninę

L.Holm nužudęs ir, kaip manoma, išžaginti bandęs N.Bilevičius įkalinimo vietoje nėra mėgstamas nei prižiūrėtojų, nei kitų kalinių.

Sadistu ir iškrypėliu vadinamas N.Bilevičius per muštynes yra gavęs į kailį, o pernai spalį net buvo išvežtas į miesto ligoninę, kurioje jo apžiūra užtruko apie keturias valandas.

Nors Švedijos žurnalistai mano, kad ligoninės medikų pagalbos N.Bilevičiui galėjo prireikti dėl įkalinimo įstaigoje patirtų sužalojimų, kalėjimo viršininkas Stefanas Bengtssonas tvirtino, kad N.Bilevičiaus apsilankymo ligoninėje priežastis buvo kitokia: „Jis kenčia nuo simptomų, kurių negali išgydyti kalėjimo gydytojas.“

Neseniai N.Bilevičiui vėl prireikė medikų pagalbos – jį kalėjime kiti kaliniai apipylė verdančiu vandeniu. Po to jis buvo uždarytas į vienutę.

Teisme – įvairiausios versijos

N.Bilevičius už grotų laikomas nuo 2015 metų birželio 12-osios, kai buvo sulaikytas įtarus jį 17-metės L.Holm (nuotr.) nužudymu.

Mergina dingo birželio 7-osios vakarą. Jos kūnas buvo rastas tik po penkių parų daržinėje, kurioje kartu su kitais žmonėmis dirbo N.Bilevičius ir jo brolis Aivaras.

Sulaikytas N.Bilevičius tvirtino, kad L.Holm jis niekada nėra matęs, ir aiškino, kad jo DNR bei kraujo ant septyniolikametės kūno ir drabužių galėjo atsirasti atsitiktinai, nes dažnai įsipjauna, serga žvyneline, todėl iš rankų dažnai bėga kraujas.

Paklaustas, kodėl žmogžudystės vietoje buvo rasta jo spermos, N.Bilevičius aiškino, kad ten eidavęs masturbuotis.

Visus jo pasiaiškinimus teismas įvertino kritiškai ir skyrė griežčiausią bausmę – įkalinimą iki gyvos galvos.

Nužudytos L.Holm tėvui, motinai ir seseriai N.Bilevičius turės sumokėti po 50 tūkstančių Švedijos kronų (po 5366 eurus) ir padengti bylinėjimosi išlaidas – 130 tūkstančių kronų (13 952 eurus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.