Neišdegė į Lenkiją pasprukti nuo pareigūnų besislapstančiam vyrui

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė autobusu į Lenkiją vykusį Kalvarijos savivaldybės gyventoją, besislapsčiusį nuo teisingumo. Jis dokumentų patikrinimo metu pateikė suklastotą asmens dokumentą, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Neišdegė į Lenkiją pasprukti nuo pareigūnų besislapstančiam vyrui.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Neišdegė į Lenkiją pasprukti nuo pareigūnų besislapstančiam vyrui.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-13 10:31, atnaujinta 2017-04-10 05:30

Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė maršrutinį autobusą lenkiškais numeriais. Jis vyko maršrutu Vilnius – Praha.

Dokumentų kontrolės metu vienas keleivis pasieniečiams pateikė 44 metų Lietuvos piliečiui išduotą asmens tapatybės kortelę. Dokumentas VSAT pareigūnams iškart sukėlė įtarimų.

Netrukus jie išsiaiškino, kad keleivis yra 49 metų Kalvarijos savivaldybės gyventojas, o jo pateiktas svetimu vardu išduotas dokumentas – visiška klastotė.

Kalvarijos užkardos pareigūnai keleivį sulaikė. Duomenis apie šį vyrą patikrinę pasieniečiai taip pat nustatė, kad asmuo turi nemalonumų su Lietuvos teisėsauga.

Kalvarijos savivaldybės gyventojui teismas panaikino lygtinį atleidimą nuo laisvės atėmimo bausmės, todėl jo paiešką buvo paskelbusi Šiaulių policija.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.